Verticale zonwering

Op zoek naar de beste verticale zonwering tegen een scherpe prijs? Bij De Zonwering Fabriek vind je alles wat je nodig hebt. Als we het hebben over deze zonwering, dan hebben we het over elk type zonwering en rolluik dat naar beneden valt, rolt en schuift. Van screens, ritsscreens, rolluiken tot uitvalschermen. Wat al deze typen gemeen hebben? Het zijn bijzonder effectieve middelen om een verkoelende schaduw binnen te creëren en lastige spiegelingen op tv of computer te voorkomen. Afhankelijk van het soort verticale zonwering is het ook een manier om temperatuur te reguleren of zelfs inbrekers te weren.

Soorten verticale zonwering

Vergeleken met horizontale zonwering zorgt verticale zonwering voor meer schaduw in huis. Afhankelijk van het soort wordt lichtinval gefilterd of volledig geblokkeerd. Als we het hebben over deze zonwering, dan hebben we het over:

Verticale Zonwering (3)

Screens

Dankzij de glasvezelkern met kunststof ommanteling zijn screens bijzonder effectieve zonweerders. Het lichte doek zorgt er bovendien voor dat ze een elegante uitstraling hebben. Screens houden de felle zon buiten en voorkomen hinderlijke schitteringen, maar verduisteren niet volledig. Het voordeel van screens is dat ze er in alle soorten en maten zijn, ook voor grotere ramen of deuren.

Ritsscreens

Ritsscreens, ook wel zipscreens, zijn vergelijkbaar met screens. Maar er is een belangrijk verschil: aan de zijkanten is het doek vastgeritst aan speciale geleiders. Daardoor laat het nog minder licht door, is het op elke hoogte volledig windvast en gaat het extra lang mee. Een ritsscreen is zelfs in een volledig verduisterende variant beschikbaar.

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn de ideale oplossing wanneer de zon vanuit één zijde naar binnen schijnt en het daardoor snel opwarmt. Vanwege hun variabele uitvalshoek en compacte omvang helpen ze zowel bij hoogstaande als laaghangende zon en zijn ze geschikt voor nagenoeg elk type woning.

Rolluiken

Hoewel we hem noemen op deze pagina onder verticale zonwering, mogen we een rolluik officieel geen zonwering noemen. Rolluiken zijn echter wel een oplossing om zonlicht volledig buiten te houden. Daarnaast bieden ze voordelen qua isolatie en inbraakvertraging. Uniek aan onze rolluiken is hun extra stille werking en onderhoudsvriendelijkheid.

Bediening verticale zonwering

Je verticale zonwering bedien je zoals jij dat wilt. Kies uit handbediend of ga voor meer gemak met elektrische bediening door middel van een motor. Ook binnen elektrische bediening zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je met een afstandsbediening zelfs meerdere soorten zonwering bedienen. Let op: bij een ritsscreen is alleen elektrische bediening mogelijk.

Verticale Zonwering op zonne-energie3)

Wanneer horizontale zonwering plaatsen in plaats van verticale?

Verticale zonwering biedt vooral beschutting en verkoeling binnen. Zoek je naar wering voor buiten om bijvoorbeeld lekker onder te zitten op het terras, dan is horizontale zonwering een betere optie. Als het gaat om deze zonwering, dan biedt alleen het uitvalscherm een kleine beschutting binnen. Maar de ruimte is te klein om onder te zitten of onder door te lopen.

Verticale zonwering kopen?

Verticale zonwering kopen die het beste aansluit bij jouw smaak, behoeften en woonsituatie? Bij De Zonwering Fabriek kies je eenvoudig jouw ideale zonwering. Stap voor stap. Klik je een soort aan, dan zie je in de afbeelding ernaast direct hoe deze zonwering eruit ziet in een realistische woonomgeving. In de configurator stel je vervolgens jouw ideale zonwering gemakkelijk samen. Van formaat tot kleur en de wijze waarop je hem wilt bedienen en bevestigen. Tot zelfs de kant waar je de elektriciteitskabel wilt doorvoeren. Zo weet je zeker dat jouw zonwering precies doet en werkt zoals je verwacht.

Direct aan de slag?

Screens samenstellen

Direct naar de configurator

Vanaf €108

Rolluik samenstellen

Direct naar de configurator

Vanaf €61

Bekijk onze meest verkochte verticale zonwering:

Ritsscreen met elektrische bediening

Windvast Veel kleurkeuzes Elektrisch bediend
Voor

Screen met Solar motor

Ritsscreen Witte omkasting en doek (aanpasbaar) Duurzame motor die werkt op zonne-energie
Voor

Screen antraciet/grijs-zwart

Op maat gemaakt Elektrische bediening mogelijk Voordelige keuze
Voor
Copyright De Zonweringfabriek 2021