Energie besparen met zonwering en rolluiken

Bij besparen denk je snel aan zonnepanelen, een warmtepomp of vloer- dak- en spouwmuurisolatie. Zonwering wordt hierbij vaak – onterecht – vergeten. De investering in zonwering is eenmalig en kleiner dan je denkt. Bespaar maandelijks op de energierekening en profiteer het hele jaar van jouw isolerende zonwering.

Waarom De Zonweringfabriek?

37% goedkoper doordat jij monteert

Rechtstreeks uit de fabriek

Klanten geven onze service een 9,7

Nederlandse fabriek van 5000m2

Isoleren = besparen

Zelfs met dubbel glas gaat nog 20% van de warmte verloren via ramen. Met enkel glas gaat nog meer warmte verloren! Door beter te isoleren blijft de warmte in jouw huis en bespaar je op jouw energierekening.

Isoleren kan door een laag stilstaande lucht te creëren. Daarom is dubbel glas effectiever dan enkel glas en isoleert driedubbel glas nog beter. Met zonwering creëer je ook een extra laag stilstaande lucht. Daardoor gaat er minder warmte via ramen verloren.

 

warmteverlies ramen en deuren

Dubbel profiteren

Zonwering wordt vaak vergeten als het gaat om besparen. Unieke voordelen aan besparen met zonwering:

✅ Een relatief lage investering
✅ In de winter een warmer huis én in de zomer een koeler huis
✅ Isoleren daar waar de meeste warmte verloren gaat
✅ Geen verbruikskosten t.o.v. een airco of elektrische verwarming

 

 

 

Hoe ga jij besparen?
Met rolluiken of ritsscreens?

Wil je besparen op de energierekening? Met zonwering isoleer je jouw woning. Dit kan met zowel rolluiken als ritsscreens.

Vaak wordt er gedacht dat het pantser van een rolluik zelf isoleert. Dit is onjuist. Het pantser zorgt voor een laag stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht heeft een isolerende werking.

Daardoor hebben ook ritsscreens een isolerende werking. Hierbij wordt, net zoals bij een rolluik, een laag stilstaande lucht gecreëerd. Daardoor zijn zowel ritsscreens als rolluiken effectief voor isolatie.

Isoleren met rolluiken

Wil je jouw woning beter isoleren en beveiligen, de kamer volledig kunnen verduisteren en in de zomer profiteren van effectieve zonwering? Ga dan voor rolluiken!

Door de stilstaande lucht tussen het rolluikpantser en het raam heeft het rolluik een isolerende werking.

Isoleren met ritssreens

Doordat ritsscreens zijn verbonden aan de zijgeleider ontstaat er, net als bij rolluiken, een laag stilstaande lucht. Dit heeft dezelfde isolerende werking als bij rolluiken.

Daarnaast houden screens de temperatuur in de zomer lager en zorgen ze ervoor dat jij wel naar buiten kan kijken, maar andere mensen niet naar binnen.

Isoleren met ritsscreens

Nog beter isoleren met een 1% screendoek

Er zijn verschillende soorten screendoeken. Deze verschillen in de openheidsfactor. Het ene doek heeft een openheidsfactor van 1% de ander van 3%.

Het screendoek met een openheidsfactor van 1% isoleert effectiever omdat het doek ‘dichter’ is.

Wel profiteren van zonwering en isolatie, maar niet je huis volledig verduisteren zoals bij rolluiken? Ga dan voor isolerende ritsscreens.

Verschil rolluiken en ritsscreens

Zowel rolluiken als ritsscreen hebben een isolerende werking. Ook profiteer je met beide type zonwering in de zomer én in de winter. Dit zijn de 4 belangrijkste verschillen:

  • Rolluiken verduisteren de kamer volledig terwijl er bij ritsscreens altijd nog daglicht binnenkomt.
  • Beide verminderen de inkijk naar binnen. Met rolluiken kun je ook niet van binnen naar buiten kijken. Dit kan overdag met ritsscreens wel.
  • Rolluiken isoleren niet alleen warmte en kou, maar ook geluid.
  • Ritsscreens hebben een kleinere kast dan rolluiken en zijn daardoor stijlvoller.
Rolluiken antraciet op hoekwoning

In de winter én zomer profiteren

Met isolerende zonwering profiteer je niet alleen in de winter van een lagere energierekening. In de zomer blijft de temperatuur in huis lager en is een airco minder of niet meer nodig.

Zo profiteer je het hele jaar van jouw rolluiken of screens.

Hoe ga jij besparen?

Duurzame zonwering

Vind je duurzaamheid belangrijk en wil je geen extra stroom gebruiken voor elektrische screens en rolluiken? Ga dan voor solar ritsscreens of rolluiken op zonne-energie.

Sceens en rolluiken op zonne-energie zijn volledig zelfvoorzienend en bovendien eenvoudiger te monteren omdat je geen kennis van elektra nodig hebt.

Solar Zonwering

Energie besparen met screens of rolluiken

Ook helemaal overtuigd dat zonwering de ideale manier is om jouw woning beter te isoleren en te besparen op de energierekening?

Duizenden doe-het-zelvers gingen je voor. 37% goedkoper doordat je zelf monteert met behulp van onze montagevideo’s. Hulp nodig? Onze klantenservice wordt beoordeeld met 5 sterren. Ervaar het zelf!

Nog niet uitgelezen? Deze blogs zijn ook interessant:

Nog beter isoleren met een 1% screendoek

Energie besparen en isoleren met screens? Behaal maximaal resultaat met een 1% ritsscreendoek.

Blog

Het grootste misverstand over isoleren met rolluiken

Energie besparen en isoleren met rolluiken? Vergis je niet in dit misverstand!

Blog

Besparen op de energie kosten

In de winter is het fijn om de kou buiten te houden. Lekker met een warme kop chocolademelk binnen bij de kachel. lees snel verder hoe je jouw huis kan isoleren!

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: