Besparen op de energie kosten

Rolluiken op zonne-energie

In de winter is het fijn om de kou buiten te houden. Lekker met een warme kop chocolademelk binnen bij de kachel. Het liefst doe je de kachel een graadje warmer om extra te genieten, maar helaas zijn de gasprijzen gemiddeld zo’n 86% gestegen. Hiervoor hebben wij de juiste oplossing.

Besparen met rolluiken

Al onze rolluiken zijn isolerend. Dat komt doordat onze lamellen gevuld worden met polyurethaan. Polyurethaan is een milieuvriendelijk materiaal met een isolerende werking. Je kan dit ook PUR-schuim noemen.

Wanneer je het rolluik volledig sluit, ontstaat er een ‘luchtbuffer’ tussen het glas en het rolluik. Dit heeft een isolerend effect. Dit werkt zelfs zo goed dat de isolatiewaarde met wel 10% – 40% kan stijgen.

Hierdoor hoef je de kachel dus niet een graadje hoger te doen en bespaar je daarmee op de gasrekening.

 

Rolluik motor Verticale Zonwering op dakkapel

Rolluiken isoleren jouw huis

In de zomer kan de temperatuur in jouw woning hoog oplopen. Dit kan je oplossen met isolerende rolluiken. Energie besparen is zowel goed voor het milieu als voor de energierekening.

Om nog meer energie te besparen heeft De Zonweringfabriek ook rolluiken op zonne-energie. Deze rolluiken werken hetzelfde als reguliere rolluiken maar laden op dankzij het zonnepaneel aan de voorkant van het rolluik.

Zo kies je er dus voor om energie te besparen doordat de rolluiken thermisch isoleren én doordat de rolluiken zelf geen stroom verbruiken.

Besparen op de energierekening

Doordat de binnentemperatuur in de zomer lager blijft, hoeft de airco minder aan en bespaar je geld. Hetzelfde geld voor de verwarming tijdens koude dagen.

Het liefst doe je de kachel een graadje warmer om extra te genieten, maar helaas zijn de gasprijzen bijna 86% procent gestegen.

Met rolluiken op zonne-energie kan de kachel lager staan. Niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Duurzaamheid met zonwering

Geld besparen is altijd goed, maar we willen ook allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Daarvoor zijn we druk bezig met verduurzamen: zonnepanelen op het dak, isolatie in de spouwmuur en dus ook rolluiken.

Want de airco en verwarming minder aan is ook goed voor het milieu. Daarnaast kan je bij ons ook nog eens voor rolluiken op zonne-energie kiezen. De rolluiken zijn volledig energie-neutraal.

De solar rolluiken zijn bovendien ook nog gemakkelijker te monteren, omdat ze niet worden aangesloten op stroom.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog
Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: