Zelf jouw zonnescherm inmeten

Ga jij aan de slag met het samenstellen van jouw zonnescherm? Bekijk dan eerst de inmeetinstructies op deze pagina! Vervolgens ben jij goed voorbereid en kun jij stap voor stap jouw zonnescherm samenstellen en monteren met behulp van de interactieve instructievideo’s.

Bekijk jouw prijs in 6 simpele stappen

Hoe meet je een zonnescherm in?

Het inmeten is de eerste stap die je neemt bij het monteren van een zonnescherm. Een fout bij het inmeten kan er voor zorgen dat jouw zonnescherm niet past. Zorg er daarom voor dat je jouw zonnescherm goed inmeet. Wij leggen je uit hoe! Meer weten? Lees deze blog over de grootte van jouw zonnescherm bepalen.

Zonwering Aanbieding Scherp Geprijste Zonneschermen Van De Zonwering Fabriek

Lengte van het zonnescherm bepalen

Inmeten is eigenlijk niks meer dan de lengte van het zonnescherm bepalen. Door vooraf te bepalen waar jouw zonnescherm komt te hangen, weet je welke lengte ideaal is en loop je niet tegen problemen aan bij de montage.

Het is goed om met een aantal punten rekening te houden:

Scheuren

Controleer eerst of er geen scheuren in de stenen van het huis zitten. Bij het monteren kan een scheur verder uitscheuren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het verstandig om niet in de scheur te monteren.

Holle stenen

Naast scheuren is het ook verstandig om te controleren op holle stenen. In holle stenen kan niet gemonteerd worden.

Buitenste stenen

Ook wil je niet in de buitenste stenen monteren. Wil je een zo groot mogelijk zonnescherm? Ga dan voor de lengte van het huis -40 centimeter.

Als je een tussenwoning hebt, mag je ook niet in de dilatatievoeg monteren.

Pui

Heb je een pui en wil je dat hier geen zonlicht op staat? Neem dan – indien mogelijk – een zonnescherm dat één meter langer is aan beide kanten. Hierdoor heb je ook geen last van de zon als de zon opkomt of bijna onder gaat. Een ritsscreen zou ook een goede oplossing zijn maar hierbij heb je geen schaduw in de tuin.

Weet je welke afmeting jouw ideale zonnescherm moet worden? Dan ben je er helemaal klaar voor om jouw zonnescherm zelf samen te stellen!

Deze vragen horen we vaker

Lees ervaringen van andere:

Zeer vriendelijke leverancier van goed materiaal. Blij dat ik voor de zonweringfabriek heb gekozen voor de aanschaf van een knikarmscherm. Prijskwaliteit is zeer goed (vanuit mijn bevindingen)

Herman Henniphof

Super service! Zeer correct in het communiceren en vriendelijk! Genieten van ons zonnewering 👍🏽

Mouloud Raiss

Perfecte passing. Inmeten is zeer belangrijk. Alles naar wens geleverd. Eenvoudige montage. Zeer tevreden. Zonwering bedankt.

WBA Bangma

Prima! Mooie kwaliteit screen met zonnepaneel, makkelijk en zeer goed zelf te monteren. Toen we er even niet uitkwamen zijn we telefonisch direct heel goed geholpen. Heel tevreden. echt aan te bevelen !

Trash yours

Wij zijn super blij met deze Solar rolluiken!! Na een aantal offertes die we hebben opgevraagd bij verschillende bedrijven kwamen we na een zoektocht op internet bij de Zonweringfabriek terecht die aanmerkelijk goedkoper zijn dan de opgevraagde offertes. Het plaatsen en monteren is wel in eigen beheer maar is na het zien van de instructie films en montage handleiding een peuleschil! Wij hebben gekozen voor de met Solar bediende rolluiken dus je hoeft hier geen gaten te boren door de muur of het kozijn wat ook het monteren vergemakkelijkt. De mensen van de telefonische hulplijn zijn uiterst vriendelijk en zeer behulpzaam ook na een aantal keren gebeld te hebben!! De 5 sterren zijn dik verdiend!!!  

Marcel Sijbom

Wij hebben een zeer goede prijs-kwaliteit zonnescherm gekocht bij de Zonwering fabriek. Het monteren is goed te doen aan de hand van de instructie video’s. Enige klus ervaring en het juiste gereedschap is wel handig. Sowieso een tip is om de montage set er bij te bestellen en voor het doorvoergat een steenboor van >43cm lang te gebruiken (voor nieuwbouw). Afsluitend wil ik nog een pluim geven voor de uitstekende service vooraf bij het bestelproces en tijdens het installeren. Ik ben vrijdag na sluitingstijd nog teruggebeld om mij te helpen de afstandsbediening te koppelen aan het scherm. Anders had ik tot maandag ochtend moeten wachten. Klasse!

Marijn Trip

Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: