Zelf jouw zonnescherm inmeten

Ga jij aan de slag met het monteren van jouw zonnescherm? Bekijk dan eerst de inmeet instructies op deze pagina! Vervolgens ben jij goed voorbereid en kun jij stap voor stap jouw zonnescherm samenstellen en monteren met behulp van de interactieve instructievideo’s.

Hoe moet je een zonnescherm inmeten?

Het inmeten is de eerste stap die je neemt bij het monteren van een zonnescherm. Een fout bij het inmeten kan er voor zorgen dat jouw zonnescherm niet past. Zorg er daarom voor dat je jouw zonnescherm goed inmeet. Wij leggen je uit hoe! Meer weten? Lees deze blog over de grootte van jouw zonnescherm bepalen.

Zonwering Aanbieding Scherp Geprijste Zonneschermen Van De Zonwering Fabriek

Lengte van het zonnescherm bepalen

Inmeten is eigenlijk niks meer dan de lengte van het zonnescherm bepalen. Door vooraf te bepalen waar jouw zonnescherm komt te hangen, weet je welke lengte ideaal is en loop je niet tegen problemen aan bij de montage.

Het is goed om met een aantal punten rekening te houden:

Scheuren

Controleer eerst of er geen scheuren in de stenen van het huis zitten. Bij het monteren kan een scheur verder uitscheuren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het verstandig om niet in de scheur te monteren.

Holle stenen

Naast scheuren is het ook verstandig om te controleren op holle stenen. In holle stenen kan niet gemonteerd worden.

Buitenste stenen

Ook wil je niet in de buitenste stenen monteren. Wil je een zo groot mogelijk zonnescherm? Ga dan voor de lengte van het huis -40 centimeter.

Als je een tussenwoning hebt, mag je ook niet in de dilatatievoeg monteren.

Pui

Heb je een pui en wil je dat hier geen zonlicht op staat? Neem dan – indien mogelijk – een zonnescherm dat één meter langer is aan beide kanten. Hierdoor heb je ook geen last van de zon als de zon opkomt of bijna onder gaat. Een ritsscreen zou ook een goede oplossing zijn maar hierbij heb je geen schaduw in de tuin.

Weet je welke afmeting jouw ideale zonnescherm moet worden? Dan ben je er helemaal klaar voor om jouw zonnescherm zelf samen te stellen!

Inmeten Zonwering Kosten, ZF/ Aanbiedingen Scherp Geprijste Zonneschermen Van De Zonwering Fabriek

Deze vragen horen we vaker

Lees ervaringen van andere:

Zeer vriendelijke leverancier van goed materiaal. Blij dat ik voor de zonweringfabriek heb gekozen voor de aanschaf van een knikarmscherm. Prijskwaliteit is zeer goed (vanuit mijn bevindingen)

Herman Henniphof

Super service! Zeer correct in het communiceren en vriendelijk! Genieten van ons zonnewering 👍🏽

Mouloud Raiss

Copyright De Zonweringfabriek 2021