Screen doek, los doek voor screens

Ons sergé screendoek is het geheim achter onze screens en ritsscreens. Dit doeksoort is in meerdere kleuren verkrijgbaar, licht én sterk en zorgt voor een aangename beschutting. Het doek verduistert namelijk niet volledig, maar voorkomt wel verblinding door de zon en houdt de warmte buiten. Door de bijzondere samenstelling van het screendoek kun je van binnen wel naar buiten kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen. Kortom, wel de privacy, maar niet het opgesloten gevoel.

Screendoek met zuignappen

Snel bevestigd, zonder gedoe Perfect op maat gemaakt Stevige zuignappen

71,00

Binnen 2 weken bezorgd
screendoek met zuignappen

Screendoek

Perfect op maat gemaakt Type: Sergedoek Openheid doek: 3% of 1%

78,00

Binnen 4 weken bezorgd

Kleurstalen screens 3%

6 verschillende kleuren Meer licht doorlatend Bekijk zelf de kwaliteit

3,95

Binnen 3 dagen bezorgd
Buitenzonwering Screens Ritsscreens Screendoeken Screendoekkleuren

Screendoek met tourniquets

Perfect op maat gemaakt Type: Sergedoek Openheid doek: 3% of 1%

71,00

Binnen 2 weken bezorgd

Specificaties screendoek

Ons screen doek is geweven uit een combinatie van glasvezel en kunststof. Daardoor weegt het slechts 525 gram per vierkante meter, is het oersterk en UV-werend.

De zonfiltering is maar liefst 85 procent en laat nog 3 procent licht door. Ritsscreendoek verduistert nog meer vanwege de ritsen aan de zijkant en is ook in een extra verduisterende variant beschikbaar.

Hoe kan je het verschil zien tussen screen- en ritsscreendoek?

Bij de Zonweringfabriek is het nu ook mogelijk om een los screendoek te bestellen voor jouw zonwering. Je kunt hier kiezen tussen een standaard screendoek en je kunt kiezen voor een ritsscreendoek.

Een standaard screendoek is aan weerszijden geseald, hierdoor heb je geen last van stiksels die ervoor zorgen dat het doek zich niet netjes oprolt in de kast.

Een ritsscreendoek is aan weerzijden met een eenzijdige rits afgewerkt zodat je deze in een speciaal ontworpen geleider kunt verwerken en kunt laten ‘ritsen’.

Voordelen van een ritsscreendoek

Het voordeel van een ritsscreen doek is dat bij harde wind je doek niet gaat wapperen en zo gaat het doek langer mee.

Nog een voordeel van het ritsscreendoek is dat het aan de zijkanten geen lichtspleet vertoont. Zo heb je dus ook geen last van zon in je huis met bijvoorbeeld je televisie.

Screendoek met tourniquets

Is er geen ruimte om een kast te monteren, dan biedt een screen doek met tourniquets uitkomst. Deze oplossing zorgt ervoor dat het screen strak gemonteerd voor het raam hangt. Het screendoek met tourniquets heeft een lichtdoorlating van 3% of 1%.

De screendoeken met tourniquets zijn er in de volgende kleuren:

 • Grijs-wit
 • Grijs-zwart
 • Grijs
 • Linnen-wit
 • Wit
 • Zwart

hoe duur is een screendoek?

De kosten van screen doek hangen samen met meerdere factoren. In de eerste plaats natuurlijk het formaat: hoe meer doek nodig is, hoe hoger de kosten. Daarnaast speelt het type doek een rol.

Ritsscreendoek is iets duurder vanwege de rits aan de zijkanten. Het volledig verduisterende doek is de meest kostbare soort. Deze soort is zelfs prijziger dan rolluiken, maar is leverbaar in een grotere oppervlakte.

Handig bijvoorbeeld wanneer je na een nachtdienst wilt bijslapen of wanneer je ‘s ochtends niet wakker wilt worden van de opkomende zon.

Welke kleur screendoek?

Je hebt bij zowel de standaard screendoeken en de ritsscreen doeken de keuze uit de volgende kleuren:

 • wit
 • creme-wit
 • grijs-wit
 • grijs
 • zwart
 • grijs-zwart
Buitenzonwering ritsscreens antraciet binnen

Losse onderdelen voor mijn screen

Ben je op zoek naar losse onderdelen voor jouw screen? Bekijk de onderdelen shop van De Zonweringfabriek.

In de onderdelen shop worden namelijk alle losse onderdelen voor jouw screen verkocht. Denk aan een buismotor voor jouw screen of een losse stekker, muurschakelaar of omkasting.

Bij De Zonweringfabriek vind je screendoek ook in meerdere kleuren. De kast is in de kleuren: wit, crème-wit en antraciet beschikbaar. Kies voor één geheel of ga juist voor een contrast.

Maak een afspraak

Plan een afspraak met Thomas ,de screen-specialist, om jouw zonwering te bekijken in de fabriek.

Deze vragen horen we vaker:

Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: