De 7 voordelen van rolluiken

Het gebruik van rolluiken heeft meer voordelen dan alleen een lagere temperatuur in huis tijdens een warme zomerdag. Weten welke voordelen rolluiken nog meer hebben? Lees dan snel verder.

Waarom De Zonweringfabriek

37% goedkoper doordat jij monteert

Rechtstreeks uit de fabriek

Klanten geven onze service een 9,7

Nederlandse fabriek van 5000m2

Voordeel 1 – Zonwering

Het meest voor de hand liggende voordeel: zonwering. Wist je dat rolluiken de meest effectieve vorm van zonwering zijn?

Doordat rolluiken volledig verduisteren, blijft de temperatuur in huis met rolluiken in de zomer wel 7 graden lager! Daardoor voelt jouw woning een stuk aangenamer aan tijdens tropische zomerdagen.

Wil jij ook jouw kamer verduisteren?

Rolluiken op dakkapel

Voordeel 2 – Isolatie

Je profiteert niet alleen van rolluiken in de zomer. Ook tijdens de koude winterdagen zijn de isolerende rolluiken uiterst effectief. Zoals ze in de zomer de warmte buiten houden, zorgen ze er in de winter voor dat de warmte juist binnen blijft.

Wist je dat 37% van de warmte verloren gaat via deuren en ramen? Met rolluiken bespaar je ongeveer 10% op de energiekosten. Zo profiteer je in elk seizoen van een aangenamer klimaat in huis.

Wil jij je woning beter isoleren?

Voordeel 3 – Geld besparen

Doordat de binnentemperatuur in de zomer lager blijft, hoeft de airco minder aan en bespaar je geld. Hetzelfde geldt voor de verwarming tijdens koude dagen.

Met rolluiken kan deze lager staan, zonder in te leveren om het comfort in huis. Niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Wil jij ook besparen?

Antarciet witte rolluiken op woning

Voordeel 4 – Duurzaamheid & rolluiken

Geld besparen is altijd goed, maar we willen ook allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Daarvoor zijn we druk bezig met verduurzamen: zonnepanelen op het dak, isolatie in de spouwmuur en dus ook rolluiken. Want de airco en verwarming minder aan is ook goed voor het milieu.

Daarnaast kan je bij ons ook nog eens voor rolluiken op zonne-energie kiezen. Zo zijn de rolluiken volledig energieneutraal. Bovendien zijn deze solar rolluiken nog gemakkelijker te monteren omdat ze niet op het stroom aangesloten worden. Een win-win situatie dus.

Rolluiken op mooie hoekwoning

Voordeel 5 – Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Rolluiken zijn goedkoper dan screens en hebben de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding van alle zonweringen. Bij ons stel je zelf de rolluiken samen en worden ze rechtstreeks uit de fabriek geleverd zonder tussenpersoon.

Daardoor zijn de rolluiken een stuk goedkoper dan ergens anders, maar krijg je wel hoge kwaliteit. Op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil jij ook een rolluik met goede prijs-kwaliteitsverhouding?

Elektrische Rolluiken (1)

Voordeel 6 – Veiligheid

Rolluiken worden, naast zonwering, ook veel gebruikt voor privacy en veiligheid. Als de rolluiken zijn gesloten, kijk je niet meer van buiten naar binnen. Je hoeft niet bang te zijn dan voorbijgangers door de gordijnen heen kijken omdat het buiten donker is en er binnen licht aan staan.

Ook beschermen onze rolluiken tegen inbraak dankzij de stugge veren. De rolluiken zijn niet vanaf buiten te openen waardoor het voor inbrekers bijna onmogelijk wordt om binnen te komen.

Ga jij ook voor veiligheid?

Verticale Zonwering (3)

Voordeel 7 – Zelf te monteren

Wist je de normaal gesproken de kosten van een rolluik voor 63% bestaat uit de kosten voor arbeid? Dat terwijl jij het zelf ook kan!

Omdat wij een fabriek zijn, monteren wij niet. We helpen je met de montage met onze uitgebreide instructievideo’s. Zo kan je stap voor stap zelf jouw rolluik monteren en daarmee een hoop geld besparen.

Duizende doe-het-zelvers gingen je al voor en hebben zelf hun rolluik gemonteerd.

 

Lees meer over de ervaring van anderen:

Zeer tevreden met ons nwe rolluik, goede kwaliteit/prijs verhouding !

geeske Slokker

Goede kwaliteit rolluiken en snelle levering tegen een scherpe prijs. Zeer behulpzaam, bij vragen snel antwoord. TOP!

Jan Nijstad

Zeer goede producten (rolluik op energie geleverd door de zon) geen kabels en eenvoudig te plaatsen en te bedienen met afstandsbediening.

Eddy van Overberghe

Heel fijn die nieuwe rolluiken en de screen. Alles elektrisch solar. Goede service en prima levering.

H S

Wanneer zijn rolluiken niet geschikt?

Rolluiken hebben ook nadelen. In onderstaande situaties zijn rolluiken niet geschikt voor jou:

Je wilt nog gebruik maken van daglicht

Rolluiken verduisteren volledig. Daardoor schijnt er geen daglicht naar binnen. Ideaal om niet met zonsopgang wakker te worden, maar niet handig als je gebruik wilt maken van daglicht. Is dit voor jou belangrijk? Kijk dan eens naar screens.

Je wilt nog van binnen naar buiten kunnen kijken

Met rolluiken kijken omstanders niet meer van buiten naar binnen, maar jij kijkt ook niet meer van binnen naar buiten. Daardoor kun je een opgesloten gevoel ervaren. Wil je dit voorkomen maar wel gebruik maken van zonwering? Ga dan voor screens.

Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: