Somfy bediening

Je Somfy motor doet het werk voor jou voor extra comfort. Bediening via een draaibeweging, een klik op de knop of zelfs volledig automatisch. Net zoals je dat wilt.

Somfy motor bedieningsmogelijkheden

Qua bediening heb je – in volgorde van comfortabel naar ultiem comfort – de keuze uit:

 • Wandschakelaar
 • Wandzender
 • Handzender
 • Smart bediening
 • Met sensoren

Maak een afspraak

Plan een afspraak met Thomas de specialist om jouw zonwering te bekijken in de fabriek.

Wandschakelaar

Met een wandschakelaar of draaischakelaar bedien je comfortabel de Somfy motor. Deze schakelaar werkt niet draadloos, maar is via een doorvoergat in de muur en elektriciteitskabels aan de motor verbonden. Je opent en sluit de zonwering met een draaibeweging.

Wandzender

Een wandzender is net als een wandschakelaar aan de muur bevestigd, maar heeft het voordeel dat deze wel draadloos werkt. Hier hoef je dus geen rekening te houden met eventuele doorvoer van bekabeling. Kortom, je hebt meer vrijheid in waar je hem plaatst en bij de montage van je zonwering hoef je minder stappen te doorlopen.

Handzender

Bij de Somfy bediening via een handzender hoef je zelf je stoel of bed niet meer uit te komen. Met een klik op de knop stuur je op elke plek in huis je zonwering aan. Afhankelijk van het type handzender bedien je één of meerdere producten tegelijkertijd. Ben je toch bang dat je hem kwijtraakt? We leveren de handzender met een wandhouder waar je hem in kunt plaatsen.

Smart bediening

Ga je voor een smartoplossing, dan heb je je ‘afstandsbediening’ altijd bij de hand. TaHoma® is een slimme box gekoppeld aan je motor en Connexxiion io is de app waar je de zonwering mee bedient. Samen zorgen ze ervoor dat je altijd in verbinding staat met je huis. En dat je je zonwering van waar dan ook via smartphone of tablet bedient. Je kunt het zelfs zo instellen dat je zonwering op vaste tijden zelf uitrolt of inrolt.

Met sensoren

Zoek je ultiem comfort? Je kunt je zonweringen ook uitrusten met sensoren zoals een zon- of windautomaat. Dan past je zonwering zich aan aan de weersomstandigheden. Begint de zon te schijnen, dan rolt je zonwering of rolluik uit. Begint het hard te waaien, dan klapt je terrasscherm vanzelf in.

Bekijk een deel van ons Somfy-assortiment:

 • Somfy adaptieset 78

  Adaptieset van kunststof Voor buis 78mm Geschikt voor de 50 serie van somfy
  Voor
  5,-

De zonwering volledig op maat laten maken?

Copyright De Zonweringfabriek 2023
Keurmerken