Hoe vervang ik mijn zonneschermdoek?

Je wilt graag je huidige zonnescherm doek vervangen. Bij zonweringfabriek heb je de mogelijkheid om het doek los te bestellen. Houd er echter rekening mee dat wij geen service bieden om dit voor je te doen. Daarom vind je in deze blog een stappenplan, hoe jij in 10 stappen je zonnescherm doek zelf kan vervangen.

Buismoto knikarmscherm op maat, Elektrische Zonwering Tegen De Scherpste Prijzen (3)

Meten van het doek

1. Allereerst, neem de afmetingen van het huidige zonnescherm doek. Om de breedte van het doek te meten, meet je van het ene uiteinde naar het andere, zonder de voorlijst mee te nemen. Voor extra precisie, meet je ook de breedte van het doek bij de bovenbuis om er zeker van te zijn dat je de juiste maat invult.

2. Daarna meet je de hoogte van het doek van boven naar beneden. Zorg er ook voor dat je het deel van het doek dat op de rol zit meeneemt. Meestal is 1 slag om de rol ongeveer 15 tot 20 cm.

Demonteren van het doek

3. De volgende stap is om het zonnescherm volledig uit te rollen. Zorg ervoor dat het doek volledig van de bovenbuis is afgerold en slap hangt. Op die manier moet er een doekgleuf zichtbaar zijn op de bovenbuis. Mocht dit nog niet lukken, dan moet je het zonnescherm anders afstellen. Zoek op internet naar instructies voor het opnieuw afstellen van de motor van jouw zonnescherm.

4. Als dit eenmaal gelukt is, schroef je de kap aan de zijkant van de voorlijst los. Schroef nu de kapsteun, bovenkap en lagerblok los aan één kant.

5. Je kunt de bovenbuis nu iets naar voren trekken, zodat de zijkant van de doekgleuf zichtbaar wordt.

6. Schuif nu het zonnescherm doek uit de cassette. In de zomen van het oude doek zitten pezen. Verwijder deze zodat je ze kunt hergebruiken voor het nieuwe doek.

Buitenzonwering Elektrisch Zonnescherm, Op Maat Gemaakte Knikarmschermen Elektrisch Bediend (9)

Monteren van het zonnescherm doek

7. Het is nu belangrijk om de cassette en knikarmen grondig schoon te maken, zodat het nieuwe doek niet direct vuil wordt.

8. Rol vervolgens het nieuwe doek uit en plaats de pezen van het vorige doek in de zomen van het nieuwe doek.

9. Schuif nu het doek gelijktijdig in de voorlijst en bovenbuis. Vervolgens duw je de bovenbuis terug in het lagerblok. Nu schroef je zijkap en bovenkap weer stevig vast. Bevestig ook de zijkap van de voorlijst.

10. Als laatste stap moet je het zonnescherm opnieuw afstellen. Hierbij stel je de eindposities opnieuw in. De instructies hiervoor zijn afhankelijk van jouw motor. Zoek hiervoor de juiste instructies op internet. Zodra de eindposities zijn ingesteld, kun je volop genieten van jouw zonnescherm.

 • Zonneschermdoek

  Perfect op maat gemaakt Swela Sunvas serie UPF 80
  vanaf86
 • Kleurstalen zonnescherm

  4 verschillende kleuren Bekijk zelf de kwaliteit
  Voor
  4,95

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: