Een rolluik voor je deur?

Rolluiken zijn niet alleen functioneel voor ramen, maar kunnen ook een waardevolle toevoeging zijn aan deuren. Of het nu gaat om je voordeur, achterdeur, rolluiken bieden tal van voordelen. In deze blog zullen we de voordelen van rolluiken in combinatie met een deur bespreken, welke plaatsing je moet kiezen en ook welk risico een rolluik voor je deur met zich meebrengt.

Voordelen rolluik voor je deur

Met een rolluik voor je deur is jouw huis nog beter beveiligd. Ze fungeren als een extra fysieke barriére en met de anti-optilveren wordt het voor inbrekers helemaal lastig.

Rolluiken bieden ook geluids- en warmte-isolatie voor je deur. Ze verminderen geluiden van buitenaf, zoals verkeer waardoor je een rustigere en vredigere woonomgeving hebt. Daarnaast helpen rolluiken ook om de temperatuur in je huis te reguleren. Ze houden de warmte buiten in de zomer en de kou buiten in de winter, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verbetert.

Ook verduisteren rolluiken volledig. Dit betekent ook dat je niet meer van binnen naar buiten kunt kijken. Het voordeel van volledig verduisteren is dat rolluiken de meest effectieve zonwering zijn.

Welke plaatsing moet ik kiezen?

Voor de plaatsing van jouw rolluik bij een deur heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor op de muur en tussen de muur.

Plaatsing op de muur is de meest gemakkelijk type montage. De rolluik wordt rondom de deur op de muur gemonteerd. De grote voordelen hierbij zijn dat de afmetingen minder nauwkeurig ingemeten hoeven worden én je niet in de kozijn hoeft te boren.

Plaatsing tussen de muur geeft een strakkere uitstraling dan montage op de muur. Daarentegen moet montage tussen de muur nauwkeurig gebeuren. Je plaatst de zonwering tussen de dagkanten, ook wel in de kantelaaf genoemd. De geleiders worden gemonteerd aan de zijkant of dagkanten van de muur. Voor dit type montage is een speciale geleider nodig. Daardoor wordt er voor dit type montage een meerprijs gerekend.

zonwering/zonnewering

Let op!

Terwijl rolluiken tal van voordelen bieden voor deuren, is het ook belangrijk om bewust te zijn van mogelijke veiligheidsrisico’s. Wanneer een brand uitbreekt, is het van vitaal belang om snel en veilig je huis te kunnen verlaten. In het geval van brand kan een rolluik op een deur de evacuatie belemmeren en de brandbestrijding bemoeilijken.

Een ander belangrijk punt is dat een deurklink kan ervoor zorgen dat het rolluik niet volledig uitgerold kan worden. Bekijk goed of de deurklink niet in de weg gaat zitten. Mocht de deurklink in de weg zitten, kies dan voor verdikte geleiders. Hierdoor komt het rolluik 1,2 of 2 cm naar voren.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: