Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, we voorzien onze huizen namelijk steeds vaker van technologie die het leven makkelijker maakt. Van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Door het toevoegen van een Somfy TaHoma Switch of Brel Home Hub maak je van jouw rolluiken geavanceerde apparaten die je eenvoudig bedient via een app. Zo kun je met een tik op je smartphone je rolluiken openen, sluiten en zelfs programmeren. In deze blog gaan we in op hoe je jouw rolluiken slim maakt.

zwarte rolluiken woning

Rolluiken bedienen met app

Het bedienen van je rolluiken met een app verhoogt het gemak en comfort van jouw huis. In een handomdraai verander je jouw smartphone of tablet in een afstandsbediening voor je rolluiken. Afhankelijk van de door jou gekozen motor installeer je de Somfy of Brel app, die compatibel is met zowel iOS als Android apparaten. Met de app krijg je de mogelijkheid om je rolluiken vanaf elke locatie te bedienen.

Deze technologie maakt niet alleen het openen en sluiten van de rolluiken mogelijk, maar biedt ook de mogelijkheid voor meer geavanceerde functies. Denk hierbij aan het instellen van schema’s voor automatisch openen en sluiten, afhankelijk van de tijd van de dag of zelfs op basis van weersomstandigheden. Met slechts een paar tikken op je scherm beheer je de lichtinval, privacy en beveiliging van je woning, waarbij de rolluiken naadloos samenwerken met je dagelijkse routine en voorkeuren.

Rolluiken op afstand bedienen

Het op afstand bedienen van rolluiken biedt tal van voordelen waardoor je het comfort en de efficiëntie van jouw huis aanzienlijk verbeterd. Zo profiteer je van meer gemak, energiebesparing, veiligheid, privacy en gebruiksgemak.

 1. Gemak – Met slechts een druk op de knop, of met een stemopdracht, kun je jouw rolluiken openen en sluiten op afstand.
 2. Energiebesparing – Door je rolluiken op afstand te bedienen, kun je ze aanpassen aan de weersomstandigheden. In de zomer houden gesloten rolluiken je huis koel, terwijl je ze in de winter open kunt laten voor natuurlijke verwarming door de zon. Dit helpt je bij het verlagen van je energiekosten.
 3. Beveiliging – Rolluiken op afstand bieden extra beveiliging. Ben je niet thuis? Sluit dan je rolluiken op afstand, zodat je huis beveiligd is tegen inbraak.
 4. Privacy – Blijf lekker op de bank zitten terwijl je jouw rolluiken op afstand bedient. Je kunt ze volledig of gedeeltelijk sluiten om inkijk van buitenaf te beperken.
 5. Gebruiksgemak – Technologie maakt het mogelijk om rolluiken te integreren met jouw smart home-systeem. Dit betekent dat je ze kunt koppelen aan automatische schema’s of aan andere slimme apparaten voor een geautomatiseerde thuiservaring.

Stappenplan – je rolluiken op afstand bedienen

Benieuwd hoe je jouw rolluiken op afstand kunt bedienen? We vertellen het je graag. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je verder met het juiste advies.

 1. Controleer of je de juiste motor hebt – Je begint met het controleren of je motor wel compatibel is met het koppelen aan een Brel of Somfy ‘Bridge’.
  • Brel (zf) motor – Voor afstandsbediening of de solar motor
  • Somfy motor – Somfy Oximo IO motor of Somfy RS100 IO motor
 2. Kies de juiste ‘Bridge’ – Om erachter te komen welke ‘Bridge’ je moet aanschaffen
  1. Brel Home Hub voor de Brel motoren
   1. Brel HUB 03 voor bi-directioneel (solar motoren)
   2. Brel Hub 02 voor bi-directioneel & mono-directioneel
  2. TaHoma Switch voor Somfy (IO motoren)
 3. Installeer de app
  1. TaHoma by Somfy of Brel Home
 4. Verbind de bridge met Wifi en de motoren
 5. Bedien je rolluiken van afstand + stel scenario’s in

Somfy of Brel app?

Nu je weet welke ‘bridge’ je nodig hebt voor jouw rolluiken, kunnen we verder inzoomen op de voordelen van de TaHoma by Somfy en Brel Home app.

De Somfy app staat bekend om zijn uitgebreide compatibiliteit en integratiemogelijkheden. Somfy is een bekende naam in huisautomatisering en de app is te integreren met een breed scala aan producten en platforms. Dit betekent dat je naast rolluiken ook andere Somfy-producten, zoals screens en zonneschermen, verlichting en beveiligingssystemen, kunt bedienen. Bovendien biedt Somfy geavanceerde functies zoals gepersonaliseerde scenario’s, spraakbesturing via integratie met assistenten zoals Alexa of Google Assistant, en zelfs automatisering gebaseerd op weersomstandigheden.

De Brel app richt zich meer op gebruiksgemak en directe besturing van Brel-producten, waaronder de zonwering met Zonweringfabriek motor. De app is iets eenvoudiger zijn in ontwerp, wat het voor sommige gebruikers toegankelijker maakt. Hoewel het misschien niet dezelfde hoeveelheid aan integratiemogelijkheden biedt als Somfy, kan het een goede keuze zijn voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar de producten van Brel en houden van een eenvoudige, efficiënte bedieningsinterface.

Rolluiken smart maken met zonneoog of temperatuursensor

Voorkom hitte in huis en verhoog je comfort met het Sunis IO Wirefree zonneoog en de Somfy Thermis temperatuursensor. Deze sensoren zijn ontworpen om het comfort in huis te verhogen door automatisch te reageren op veranderende weersomstandigheden.

De Sunis IO Wirefree is een zonneoog, of lichtsensor, die automatisch reageert op de intensiteit van zonlicht. Deze sensor kan geïntegreerd worden met de TaHoma by Somfy’s app en jouw slimme rolluiken. Wanneer de zonsterkte hoger of lager wordt, activeert de Sunis IO Wirefree de rolluiken, wat helpt om oververhitting in huis te voorkomen en het binnenklimaat comfortabel te houden. Deze automatisering is niet alleen handig, maar helpt ook automatisch energie te besparen.

De Somfy Thermis temperatuursensor werkt op een vergelijkbare manier, maar dan gericht op temperatuur. Deze sensor detecteert veranderingen in de buitentemperatuur en past de positie van de rolluiken aan. Bijvoorbeeld, op een zeer warme dag kan de sensor de rolluiken activeren om te sluiten om de warmte buiten te houden. Dit zorgt niet alleen voor een aangenamer binnenklimaat, maar helpt ook bij het efficiënt beheren van de binnentemperatuur, wat resulteert in energiebesparing.

De Somfy Sunis IO en Somfy Thermis zijn nu nog niet los verkrijgbaar op onze website. Wil je jouw rolluiken automatiseren met de Somfy Sunis IO en/of Somfy Thermis? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Conclusie

In deze blog hebben we besproken hoe je jouw rolluiken slim kunt maken met bijvoorbeeld de Somfy TaHoma Switch of Brel Home Hub. Door je rolluiken op afstand te bedienen via een app, verbeter je het gemak, comfort en de efficiëntie van je huis.

Heb je een andere motor dan we hebben besproken in deze blog? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zonwering versus airco

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Je huis koel in warme zomers? Welke zonwering werkt het beste?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: