Kiezen voor screens of rolluiken als zonwering? - Zonwering-fabriek.nl

Kiezen voor screens of rolluiken als zonwering?

Ben je op zoek naar zonwering, maar twijfel je nog tussen screens en rolluiken? Geen zorgen! In dit blog neemt Thomas je mee in alle verschillen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wanneer is een screen de juiste keuze?

Wil je de temperatuur in jouw huis laag houden en de inkijk naar binnen verminderen? Screens houden de temperatuur in jouw woning lager en zorgen ervoor dat jij wel naar buiten kan kijken, maar andere mensen niet naar binnen.

Bij een normaal screen kan de wind via de zijkanten tussen het doek en de geleider komen. Als het hard waait, kunnen de screens gaan klapperen. Het doek van ons ritsscreen zit met een rits vast aan de geleider. Onze ritsscreens kunnen daarom niet gaan klapperen.

Met screens profiteer je van:
✅ Stijlvol design
✅ Weersbestendig
✅ Privacy
✅ Duurzaam

Isoleren en verduisteren met een rolluik?

Wil je jouw kamer volledig verduisteren en beter isoleren? Daarmee bespaar je op de energierekening en profiteer je van een betere nachtrust. Rolluiken zijn hiervoor de meest effectieve oplossing.

Naast dat rolluiken de kamers beneden koel houden bieden deze ook veiligheid. De rolluiken zijn inbraakwerend dankzij de anti-optilveren. Daardoor is het voor inbrekers bijna onmogelijk om binnen te komen.

Met rolluiken profiteer je van:
✅ Veiligheid
✅ Isolatie
✅ Verduistering
✅ Geluidswerend

De 3 belangrijkste verschillen tussen rolluiken en screens

Bij de keuze tussen een rolluik of screen zijn er drie belangrijke verschillen waar je reken mee moet houden:

  • De mate van verduistering. Een rolluik verduistert volledig waardoor het helemaal donker wordt. Een screen laat wel daglicht door. Met een screen belemmert je de inkijk naar binnen, maar kan je overdag nog wel naar buiten kijken.
  • Isolerende werking. Tussen de lamellen van het rolluik en het raam komt stilstaande lucht te staan. Daardoor hebben rolluiken een isolerende werking. Je profiteert daarom niet alleen in de zomer van effectieve zonwering, maar ook in de winter van betere isolatie.
  • Screendoek of lamellen. Rolluiken hebben een robuustere uitstraling door de lamellen. Screens zien er mooier uit door de kleinere kast en het stijlvolle doek.

Wil jij je huis verduisteren en isoleren? Kies dan voor onze rolluiken. Krijg je hierdoor juist een opgesloten gevoel? Kies van voor screens.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke kleur rolluiken moet ik kiezen?

Blog
Rolluik op muur met zonnepaneel

Welke kleur zonnescherm: trends 2023

Blog

Rolluiken in combinatie met kunststof kozijnen

Blog
Rolluiken Op Zonne Energie monteren
Copyright De Zonweringfabriek 2023
Keurmerken