Screens voor overkappingen of veranda | De Zonweringfabriek

Screens op veranda

Daan

Je veranda afsluiten met screens levert een hoop voordelen op maar ook enkele nadelen. Wil je meer weten? Lees dan hieronder verder.

Screens op veranda

We zien dat de vraag naar screens voor aan een veranda steeds groter wordt. Dit heeft verschillende redenen. Zo kan je screens gebruiken om uit de wind te zitten, warmte vast te houden onder de veranda of om zonlicht tegen te houden.

Een mooie oplossing omdat je de veranda wel afsluit maar niet opgesloten zit. Door onze screendoeken kan je wel naar buiten kijken en moeilijk naar binnen.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet

Nadeel screens op veranda

Het nadeel van screens aan de veranda is het loopgedeelte. Wil je even naar binnen zonder warmte onder de veranda te verliezen? Dat wordt lastig. Het screen zal in z’n geheel naar boven moeten voordat je eronderdoor kan.

Het kan daarom handig zijn om voor de deur een screendoek met tourniquets te hangen. Dit zijn stalen ogen die we in het screendoek maken. Hierdoor kan je makkelijker in en uit lopen.

Ritsscreen

Je kan het beste kiezen voor een ritsscreen. Bij een ritsscreen wordt het doek vast geritst in de geleider wat er voor zorgt dat er geen wind langsheen kan komen. Hiernaast kan het doek niet gaan klapperen in de wind en komt er geen licht langs. Een hoop voordelen ten opzicht van een standaard screen!

Screens monteren op veranda

Je kan een ritsscreen het beste tegen de palen aan monteren, dus niet ertussen. De meeste veranda’s zijn gemaakt van hout. Houten palen hebben de negatieve eigenschap om te gaan torderen.

Dit betekent dat de paal gaat werken door het weer en daardoor gaat draaien/uitzetten. Het kan dus zomaar zijn dat de breedte bovenin 2 meter is en onderin 2 meter en 3 centimeter.

Als je de ritsscreen tussen de palen monteert kan het zijn dat het screen na een tijdje vastloopt. Dit voorkom je door tegen de palen te monteren. Kies bij plaatsing dus voor op de muur.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet

Screens op zonne-energie

Onze solar motoren worden vaak gebruikt bij screens aan de veranda. Hierdoor hoef je zelf geen stroom aan te leggen en je hoeft de kabels niet weg te werken.

Mocht het zo zijn dat het zonnepaneel niet of nauwelijks zon krijgt kan je altijd de motor aan de oplader leggen en op die manier de accu vol laden. Op een volle accu heeft een screen ongeveer 50x op en neer.

Dit betekent dat je met een volle accu minimaal 3 maanden vooruit kan als je het screen elke dag gebruikt. Dit is meestal niet het geval dus gaat de accu nog een stuk langer mee.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet Solar

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Besparen op de energie kosten

Blog

Rolluik vastgevroren

Blog
Rolluik Vastgevroren

Werkt zonwering op zonne-energie ook in de winter?

Blog
Solar Motor In De Winter
Copyright De Zonweringfabriek 2022