Rolluiken voor je veranda of overkapping

Bij rolluiken denken we snel aan ramen en deuren, maar je kunt ze ook plaatsen voor je veranda of overkapping. Ontdek in deze blog de voordelen van rolluiken voor je overkapping of veranda, zaken waar je goed op moet letten en of screens toch geen betere keuze zijn? Lees gauw verder.

Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering

Voordelen rolluiken voor je veranda of overkapping

Rolluiken voor je veranda of overkapping bieden tal van voordelen die het comfort en de functionaliteit van je buitenruimte vergroten.

Ze zorgen voor gewenste verduistering en beschermen tegen de felle zon. Daarnaast bieden ze een extra beveiligingslaag tegen inbrekers, garanderen ze privacy en dienen ze als schild tegen diverse weersinvloeden. Kortom, rolluiken transformeren je veranda of overkapping in een veilige, comfortabele en veelzijdige leefruimte.

Je verliest wel grotendeels de isolatie eigenschap van rolluiken doordat dit voornamelijk tot stand komt door de stilstaande lucht tussen de rolluik en het raam.

Waar moet je op letten?

Er zijn een paar zaken waar je goed op moet letten met plaatsen van rolluiken op je veranda of overkapping.

De plaatsing
Het allerbelangrijkste is de plaatsing, Het ziet er natuurlijk strak uit om de rolluiken tussen de palen te bevestigen. Dit is alleen wel een risico gezien hout werkt en je rolluiken waterpas moeten hangen om goed te kunnen functioneren. Je kunt daarom je rolluiken het beste op de palen bevestigen, dit is het minste risico. Mocht je toch tussen de palen willen bevestigen zorg ervoor dat je het goed inmeet en vul eventuele kieren op, gezien de palen nooit recht staan of recht blijven staan.

De breedte van je rolluik
Verder is de breedte van je rolluik belangrijk. Zonweringfabriek levert rolluiken tot een maximale breedte van 3,8 meter. Vanaf 3 meter worden de rolluiken geleverd met ALU-plus lamellen, dit zijn extra stevige lamellen. Alsnog zijn brede rolluiken kwetsbaar voor hele harde wind, vooral als deze recht op het rolluik waait. Hou hier rekening mee en rol brede rolluiken op wanneer er harde wind waait.

De stroomtoevoer
Een ander belangrijk punt is de stroomtoevoer voor je rolluik. Hou er rekening mee dat je een stroom-outlet in de buurt nodig hebt. Is dit er niet? Dan zouden solar rolluiken een zeer goede oplossing kunnen zijn. Hierdoor wordt het rolluik opgeladen door zonne-energie en heb je geen stroom-outlet nodig, ook hoef je geen bekabeling aan te leggen.

De vrije doorloop
Het laatste punt is de vrije doorloop. Deze verlies je bij het plaatsen van je rolluiken. Een optie is om aan de zijkant van je veranda een stuk open te laten. Een andere manier is, afhankelijk van je veranda, de ruimte tussen twee palen open te laten. Hier zou je bijvoorbeeld screens met zuignappen kunnen plaatsen. Deze open en sluit je gemakkelijk.

Zijn screens geen betere keuze?

Met screens voor je veranda of overkapping kan je een knusse binnenruimte maken. Screens hebben een strakkere uitstraling in vergelijking met rolluiken die eerder wat grof kunnen overkomen op je veranda of overkapping. Kies altijd ritsscreens voor je overkapping of veranda, gezien ze veel wind kunnen vangen en het daarom belangrijk is dat het stevig is.

De voordelen van screens voor je veranda of overkapping zijn: zonwerend, Het blokkeert schitteringen en het zorgt voor privacy maar creëert geen opgesloten gevoel doordat je nog naar buiten kan kijken maar anderen niet naar binnen. Je moet voor jezelf de voordelen afwegen van rolluiken die screens niet bieden bij een veranda of overkapping. Dat zijn volledige verduistering en inbraakveiligheid

Ga verder met het samenstellen van jouw rolluik

Solar rolluik

A-kwaliteit Werkt op zonne-energie Eenvoudige montage, je hoeft niet naar binnen te boren
498,-
Binnen 3 weken bezorgd

Zwartgrijs rolluik RAL 7021 3 meter

Elektrische bediening Stel zelf samen Op maat gemaakt voor jou
471,-
Binnen 3 weken bezorgd

Rolluik 175×200 Elektrisch met wandschakelaar

Elektrische bediening Goedkoopste elektrische bediening A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
395,-
Binnen 3 weken bezorgd
rolluik zwart
Wij zijn super tevreden over De Zonweringfabriek! Vooral de online service, maar ook als je er even niet uit komt, staan ze telefonisch of via WhatsApp voor je klaar! Mooie rolluiken tegen een betaalbare prijs!

Janneke De Vries

In totaal 9 rolluiken besteld waarvan 4 solar. Zelf ingemeten met de instructies. Netjes op de afgesproken datum geleverd. Alles opgehangen met behulp van de Montage videos. Dit is goed te doen als je een beetje handig bent. Voor de rest top spul!

Vincent de Pagter

Vorige week zonnescherm ontvangen en zelf via duidelijke instructie filmpjes opgehangen. Zeer tevreden en perfecte service. De Zonweringfabriek is zeker een aanrader!

Sarah Kanat

Vorig jaar al een zonnescherm gekocht en super geholpen. Dit jaar wilde ik de windsensor instellen, en hierbij weer keurig geholpen! Super mooi scherm, goede service en scherpe prijs.

Joke Vliegen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: