Screens voor veranda of overkapping

Wil je genieten van het buitenleven onder jouw veranda? Wil je overdag de warmte verminderen en ‘s avonds juist de warmte vasthouden? Met screens profiteer je van een koele overkapping, heb je meer privacy en geen last van schitteringen of ongedierte.

Houd je veranda koel met screens

Wordt het onder jouw veranda ook zo snel warm als de zon laag staat en er precies in schijnt? Wil je genieten van het buitenleven zonder het te heet te krijgen? Screens houden, in tegenstelling tot glas, de warmte tegen in plaats van de veranda op te warmen.

‘S avonds gezellig buiten zitten met vrienden

Geniet jij ook zo van lange zomeravonden met vrienden? Wil je langer buiten blijven zitten door de warmte in de veranda vast te houden? Met screens kan je ‘s avonds langer buiten blijven zitten. Screens zorgen ervoor dat de warmte onder jouw veranda blijft hangen.

1. Schitteringen op je beeldscherm

Vind jij het heerlijk om buiten te werken of een filmpje te kijken op jouw laptop of tablet? In de zomer heb je vaak last van schitteringen op je scherm. Screens blokkeren fel zonlicht waardoor jij geen last hebt van schitteringen op jouw beeldscherm.

2. De overkapping beschermen tegen wind en regen

Wil je lekker genieten onder je veranda zonder dat het naar binnen waait of regent? Onze screendoeken hebben een strakke structuur en houden wind en regen tegen. Zo zit je comfortabel onder je veranda zonder dat je het koud krijgt.

3. Screens bieden privacy onder jouw veranda

Vind jij het vervelend dat voorbijgangers of buren naar binnen kijken? Wil je meer privacy in jouw veranda? Met screens kun je wel van binnen naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen. Zo zit je gezellig en met familie of vrienden in je veranda. En geniet je ondertussen nog steeds van het buitenleven.

4. Ongedierte af weren met screens

Heb je last van dieren die onder de veranda gaan zitten? Een vogel die een nestje maakt? Of de kat van de buren die ‘s nachts op de stoel slaapt? Met onze screens sluit je jouw overkapping af. Daardoor blijft het er schoon en onbeschadigd.

Wat past beter: een screen of ritsscreen?

Met screens voor de veranda profiteer je van verkoeling, houd je ‘s avonds de warmte juist vast, voorkom je schitteringen op het beeldscherm en ervaar je meer privacy. Screens klinken dus als een goede keuze. Toch kun je beter kiezen voor ritsscreens.  

Bij ritsscreens wordt het doek vast geritst in de geleider. Hierdoor kan er geen wind langs de ritsscreen heenkomen. Ook voorkom je dat het doek gaat klapperen en heb je geen last van een lichtspleet. Een hoop voordelen ten opzicht van een standaard screen!

Heb je een veranda zonder stroomvoorziening? Hiervoor hebben we solar screens. De accu wordt hierbij opgeladen door het zonnepaneel bovenop de kast. Een solar screen is daarom makkelijker te monteren en je hoeft niet door je muur te boren. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor rolluiken voor je veranda.

Screens monteren op jouw veranda

Bij het samenstellen van een screen of rolluik heb je bij de plaatsing keuze uit drie opties: Plaatsing op de muur, plaatsing op het kozijn, of plaatsing tussen de muur.

Er wordt het meest gekozen voor plaatsing op de muur. Je kan een ritsscreen het beste tegen de palen aan monteren, dus niet ertussen. De meeste veranda’s zijn gemaakt van hout, Houten palen hebben de negatieve eigenschap op te gaan torderen. Op de muur is ook de eenvoudigste montage.

Screendoek met tourniquets

Wil je even naar binnen zonder warmte onder de overkapping te verliezen? Dat wordt lastig. Het screen moet dan in z’n geheel naar boven voordat je er onderdoor kan lopen. Daarom is het handig om voor de doorgang een screendoek met tourniquets te hangen. Dit zijn stalen ogen in het screendoek waardoor je eenvoudig de screens open en dicht klikt.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: