Voor- en nadelen van zelf zonwering monteren

Zonneschermdoek Zonnescherm Uitvalscherm

Twijfel jij om aan de slag te gaan met het monteren van je eigen zonwering? Wij helpen je graag een met het maken van een weloverwogen keuze. Bekijk de voor- en nadelen en maak de keuze die het beste bij jouw probleem past.

Elke situatie is anders

Voor je aan de slag gaat met monteren is het belangrijk om goed naar jouw situatie te kijken. Dit bepaalt ook deels welke opties je moet kiezen voor jouw zonwering. Zo heeft een screen dat tussen het kozijn gemonteerd gaat worden andere geleiders dan screens die op de muur gemonteerd worden. Ben jij een echte doe-het-zelver en zet je – aan de hand van een YouTube video – alles in elkaar? Dan is het monteren van zonwering zo gedaan. Weet jij van jezelf dat je twee linkerhanden hebt? Bekijk dan eens onze montagevideo’s. Zie je het niet zitten? Vraag dan een bekende om te helpen. Helaas hebben wij geen monteurs om jouw zonwering te komen monteren.

Voordeel 1: Aanzienlijk voordeliger

Laten we beginnen met het meeste gebruikte argument om zelf zonwering te monteren: de prijs. Want zonwering laten monteren is duur. Een elektrisch zonnescherm van 5 bij 3 meter met dezelfde kwaliteit kost bij aanschaf in een winkel – inclusief montage – tussen de €2500 en €3500. Bij De Zonweringfabriek profiteer je van een hoog kwaliteit zonnescherm voor €1400. Met een eenvoudige rekensom heb je al een hoop bespaard.

Nu vraag je je natuurlijk af hoe het kan dat die prijs zó laag is, want het is een erg groot verschil. Dit komt natuurlijk doordat wij geen montage aanbieden. Daarnaast zijn wij een fabriek. We leveren rechtstreeks aan jou zonder tussenpersoon. Dit zorgt ervoor dat er geen extra marges over de zonwering komen en jij profiteert van de scherpste prijs!

Ben je nieuwsgierig naar onze fabriek? Kom gerust eens langs! Je kunt eenvoudig een afspraak maken in de agenda. Een van onze specialisten loopt dan met je mee en kan al jouw vragen beantwoorden.

Voordeel 2: Snellere levering

Ten tweede speelt de levertijd een belangrijke rol. De levertijd loopt in de zomer snel op. Zo gebeurt het regelmatig dat zonweringspecialisten een aanvraag binnenkrijgen in juni en pas in december tijd hebben om te komen monteren. Wij proberen zo veel mogelijk zonneschermen op voorraad te leggen zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen. Ondanks dat wij ook te maken hebben met oplopende levertijden in de zomer, is dit vaak nog een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

Zo waren en vorig jaar meerdere consumenten die de levertijd te lang vonden maar later toch terug kwamen omdat wij de kortste levertijd hadden. Momenteel zijn onze levertijden als volgt:

 • Zonneschermen – 6 weken
 • Screens – 5 weken
 • Rolluiken – 3 weken

Het kan zijn dat met een bepaald doek de levertijd hoger is . Neem voor actuele levertijden contact op.

Nadelen van zelf zonwering monteren

Ondanks dat de prijs aanzienlijk lager is en de levering zonder montage een stuk sneller, zijn er ook factoren die nadeliger zijn bij het monteren van je eigen zonwering.

Je wordt niet volledig ontzorgd:
We helpen je met montagevideo’s om de montage zo duidelijk mogelijk uit te leggen en mocht je er écht niet uitkomen, dan mag je altijd bellen. Helaas zijn wij in de zomer erg druk en kunnen we daardoor niet elke klant persoonlijk begeleiden. Ook komen we niet langs om toch wel te monteren als het niet lukt.

Fouten zijn voor eigen rekening:
Nauwkeurig inmeten is zeer belangrijk. Te grote of te kleine zonwering kan er voor zorgen dat de montage niet mogelijk is. Doordat wij de zonwering op maat maken is het niet mogelijk om de zonwering terug te sturen. Een zonweringspecialist komt de zonwering bij jou inmeten. Een inmeetfout is dan voor zijn rekening. Wij kunnen helaas niet garant staan voor inmeetfouten.

Het kost tijd:
Ondanks dat we de montage zo eenvoudig mogelijk maken met onze video’s moet je wel even rustig voor de montage gaan zitten. Bekijk de montagevideo’s eerst eens rustig door, verzamel alle benodigdheden en ga dan stap voor stap aan de slag met het monteren. Onze tip? Monteer als het buiten aangenaam is en profiteer daarna van jouw lievelingsdrankje onder jouw nieuwe zonnescherm of andere zonwering.

Dit bepaalt hoe moeilijk de montage is:

Uiteraard zijn er een aantal situaties waarin je het monteren beter kunt overlaten aan de professionals. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van zonwering. Bij het inbouwen van zonwering is de kast niet zichtbaar. Deze wordt in de spouwmuur weggewerkt. Zo zie je het alleen als de zonwering gebruikt wordt en heb je geen kast bij jouw raam of kozijn. Dit is een moderne en super strakke oplossing. Dit is een zeer specialistische oplossing die wij adviseren om aan een professional over te laten.

Locatie van de zonwering

Bij het monteren van screens en rolluiken heb je keuze uit drie plaatsingen: op de muur, tussen de muur of op het kozijn. Op de muur monteren is het meest eenvoudig. Dit komt omdat de kans op fouten kleiner is. Een paar millimeter verschil maakt in dit geval niet uit. Montage tussen de muur vraagt om het meest nauwkeurige inmeetwerk. Dit komt omdat je geen speling hebt en het rolluik dus precies moet passen.

Zonwering met zonnepaneel

Met een zonnepaneel aan de voorzijde van de zonwering wordt de accu van de motor opgeladen zonder dat deze aangesloten is op het stroom. Het aansluiten op het stroom is het meest uitdagende deel van de montage. Zonwering op zonne-energie is daardoor een stuk eenvoudiger te monteren. Als je kiest voor zonwering met solar motor hoef je enkel het product te monteren aan de muur en niet aan te sluiten op het stroom. Ben je geen echte doe-het-zelver? Ga dan voor zonwering op zonne-energie voor de meest eenvoudige montage. Dit kan jij ook!

Deze klanten ging je voor:

 • Review Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Zonnescherm van Klanten van de Zonwering Fabriek Zonnescherm op zonne-energie
 • Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Review Zonnescherm van Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Zonnescherm van Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Review Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Review Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Review Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Zonnescherm van Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Klanten van de Zonwering Fabriek
 • Review Klanten van De Zonweringfabriek Fabriek
 • Review Zonnescherm van Klanten van de Zonwering Fabriek Zonnescherm op zonne-energie

En zo hebben zij het ervaren:

Heb erg getwijfeld of we een scherm online moesten bestellen en uiteindelijk toch gedaan en zeker geen spijt van gekregen. Mooi scherm, duidelijke filmpjes en instructies hoe het scherm te monteren. Hadden wat moeite met het instellen van de windsensor, maar hierbij erg snel geholpen om ons te helpen.

Joep van der Erve

Paar weken geleden in contact gekomen met De Zonweringfabriek. Afspraak gemaakt, en een zonnewering geheel naar wens uitgezocht. Van begin tot eind ongelofelijk fijn geholpen door de mensen daar. Zowel product als service: kwaliteit met een hoofdletter K.

Maurice Knaap

3wk geleden een knikarmscherm besteld bij zonweringfabriek, mooi optijd geleverd. Was een klein eindkapje afgebroken, dit gemeld en had volgende dag het onderdeeltje al binnen. 👍. We hebben vervolgens het scherm zelf gemonteerd. Flinke klus maar met 2 man goed te doen. Er staat een duidelijke montage handleiding op de site. Ook bij vragen wordt je vakkundig en vriendelijk te woord gestaan. Top geregeld jongens, ik ben er blij !

albert castelijns

hallo heb een zonwering gekocht en ben zeer tevreden snelle levering een goed product. Als je vragen heb reageren ze snel. Ik zal de zonweringsfabriek zeek aanraden,daarom geef ik voor product en servies 5 sterren echt TOP

Marco Laterveer

Snel en goed verzorgd geleverd. Ik kreeg op mijn vraag hoe de motor moest worden ingeregeld snel en vakkundig antwoord.

Ben Spijker

Zeer tevreden met ons nwe rolluik, goede kwaliteit/prijs verhouding !

geeske Slokker

Super service en kwaliteit, voor echt leuke prijzen. Top team en top materiaal ik ben helemaal 200% tevreden Henk

Henk van den Brink

Zeer vriendelijke leverancier van goed materiaal. Blij dat ik voor de zonweringfabriek heb gekozen voor de aanschaf van een knikarmscherm. Prijskwaliteit is zeer goed (vanuit mijn bevindingen)

Herman Henniphof

Goede kwaliteit rolluiken en snelle levering tegen een scherpe prijs. Zeer behulpzaam, bij vragen snel antwoord. TOP!

Jan Nijstad

Vorig jaar al een zonnescherm gekocht en super geholpen. Dit jaar wilde ik de windsensor instellen, en hierbij weer keurig geholpen! Super mooi scherm, goede service en scherpe prijs.

Joke Vliegen

Wij hebben een zeer goede prijs-kwaliteit zonnescherm gekocht bij de Zonwering fabriek. Het monteren is goed te doen aan de hand van de instructie video’s. Enige klus ervaring en het juiste gereedschap is wel handig. Sowieso een tip is om de montage set er bij te bestellen en voor het doorvoergat een steenboor van >43cm lang te gebruiken (voor nieuwbouw). Afsluitend wil ik nog een pluim geven voor de uitstekende service vooraf bij het bestelproces en tijdens het installeren. Ik ben vrijdag na sluitingstijd nog teruggebeld om mij te helpen de afstandsbediening te koppelen aan het scherm. Anders had ik tot maandag ochtend moeten wachten. Klasse!

Marijn Trip

Goeden service goed bereikbaar A kwaliteit spullen.

Michel Gardien

Super service! Zeer correct in het communiceren en vriendelijk! Genieten van ons zonnewering 👍🏽

Mouloud Raiss

Vorige week zaterdag bij de zonweringfabriek naar een zonnescherm gekeken, omdat wij een gangbare maat nodig hadden was deze direct leverbaar. Deze is donderdag tot in onze tuin geleverd door de transporteur. Vandaag (zaterdag) het zonnescherm zelf opgehangen en ik ben er ontzettend blij mee! Bedankt zonweringfabriek! 👍🏽

Ray Jonker

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zonwering versus airco

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Je huis koel in warme zomers? Welke zonwering werkt het beste?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: