Welk type plaatsing moet ik kiezen?

De Beste Zonwering Aanbieding (3)

Bij het samenstellen van een screen of rolluik heb je bij de plaatsing keuze uit drie opties: plaatsing op de muur, plaatsing op het kozijn, of plaatsing tussen de muur. De plaatsing heeft invloed op de montage. Er wordt het meest gekozen voor plaatsing op de muur vanwege de eenvoudige montage. In deze blog lopen we per type plaatsing de montage en de voordelen door.

De verschillen

Op de foto’s zijn de verschillen tussen de verschillende type plaatsingen te zien:

Tussen de muur

Tussen De Muur

Allereerst plaatsing tussen de muur. Bij plaatsing tussen de muur wordt het rolluik of de screen in de dag geplaatst. Bij plaatsing in de dag wordt de zonwering via de kopse kant van de steen gemonteerd. Dit is ook het grote verschil met de twee andere type plaatsingen. Voor plaatsing tussen de muur wordt ook als enige een hoekgeleider – ook wel LHTF-geleider – gebruikt. Bij plaatsing tussen de muur komt de kast niet tussen de muur.

Op het kozijn

Op Het Kozijn

Bij plaatsing op het kozijn wordt het kozijn wordt de complete zonwering tussen de muren geplaatst. In tegenstelling tot plaatsing tussen de muur, wordt ook de kast tussen de muur – en dus op het kozijn – gemonteerd. De zonwering wordt rechtdoor gemonteerd met platte geleiders. Vaak wordt voor dit type montage gekozen bij grote kozijnen omdat je dan de zonwering niet vanuit binnen kunt zien.

Op de muur

Op De Muur

Als laatste de plaatsing op de muur. Dit is het meest eenvoudige type plaatsing. Als je goed op de afbeelding kijkt, zie je nog een stuk muur aan de binnenkant van de geleider. Dit komt omdat de zonwering op de muur wordt gemonteerd. De afmetingen van de zonwering hoeven ook het minst nauwkeurig te worden opgemeten. Als de zonwering iets meer naar links of rechts zit maakt namelijk niet uit (terwijl dit bij plaatsing tussen de muur ervoor zorgt dat de zonwering niet past). De zonwering wordt rechtdoor in de muur gemonteerd.

Kortom, bij plaatsing tussen de muur komt de kast buiten de muur en monteer je de zonwering tussen de muur aan de kopse kant van de steen. Bij plaatsing op het kozijn komt de gehele zonwering in het raam op het kozijn en wordt er recht doorheen geboord. En bij plaatsing op de muur wordt de zonwering op de muur geplaatst, dit is de meest eenvoudige manier van montage omdat het geen millimeter werk is.

Voordelen plaatsing tussen de muur

Het belangrijkste voordeel van montage tussen de muur is dat de rolluik kast niet in de weg zit als bij een raam of deur die open kan. Bovendien heeft plaatsing tussen de muur een strakkere uitstraling dan montage op de muur. Daarentegen moet montage tussen de muur zeer nauwkeurig gebeuren. Je plaatst de zonwering tussen de dagkanten, ook wel in de kantelaaf genoemd. De geleiders worden gemonteerd aan de zijkant of dagkanten van de muur. Voor dit type montage is een speciale geleider nodig. Daardoor wordt er voor dit type montage een meerprijs gerekend.

Plaatsing tussen de muur is ideaal voor jou als je de zonwering plaatst boven openslaande ramen of deuren.

Voordelen plaatsing op het kozijn

Bij plaatsing op het kozijn valt de kast van de zonwering mooi weg. Ook heb je hierbij de kleinste afmetingen nodig. Daarentegen komen de afmetingen heel precies omdat je geen speling hebt. Heb je houten of aluminium kozijnen? Dan is dit type plaatsing ideaal voor jou. Bij houten en aluminium kozijn hoef je namelijk niet voor te boren. Je kunt de zonwering dus direct monteren op het kozijn.

Let op met kunststof kozijnen. Het kan zijn dat door in de kozijnen te boren, de garantie vervalt.

Plaatsing op het kozijn is ideaal als je dikke kozijnen hebt. Met dikke kozijnen zie je de zonwering niet van binnenuit en valt de kast mooi weg.

Voordelen plaatsing op de muur

Als laatste plaatsing op de muur, het meest gemakkelijk type montage. Bij deze montage kan het minste fout gaan. De zonwering wordt rondom het raam gemonteerd. De grote voordelen hierbij zijn dat de afmetingen minder nauwkeurig ingemeten hoeven worden én je niet in de kozijn hoeft te boren.

Bij het monteren, boor je rechtdoor in de muur. Dit is de meest gekozen type montage! Op de foto zie je aan de binnenkant van de geleider nog een stukje muur. Dit komt omdat de afmetingen minder precies komen. Als de zonwering een aantal millimeter groter is dan nodig, levert dit geen problemen op. In tegenstelling tot de andere type plaatsingen waarbij de zonwering dan niet past.

Plaatsing op de muur is ideaal voor jou als je voor de meest gekozen en meest eenvoudige type montage wilt gaan.

Wil je de montage echt zo eenvoudig mogelijk maken? Ga dan voor screens op zonne-energie of rolluiken op zonne-energie. Hierbij hoef je de zonwering alleen aan de muur te monteren en geen bedrading naar binnen aan te leggen.

Zeer tevreden met ons nwe rolluik, goede kwaliteit/prijs verhouding !

geeske Slokker

Super handige website. Heb zonder problemen de perfecte rolluiken kunnen bestellen.

Familie de Haan

Paar weken geleden in contact gekomen met De Zonweringfabriek. Afspraak gemaakt, en een zonnewering geheel naar wens uitgezocht. Van begin tot eind ongelofelijk fijn geholpen door de mensen daar. Zowel product als service: kwaliteit met een hoofdletter K.

Maurice Knaap

hallo heb een zonwering gekocht en ben zeer tevreden snelle levering een goed product. Als je vragen heb reageren ze snel. Ik zal de zonweringsfabriek zeek aanraden,daarom geef ik voor product en servies 5 sterren echt TOP

Marco Laterveer

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: