Zonneschermdoek schoonmaken

Buismoto knikarmscherm op maat, Elektrische Zonwering Tegen De Scherpste Prijzen (3)

Doordat je jouw zonnescherm gebruikt, wordt deze vies. Wil je weer genieten van een schoon zonnescherm? Dan kun je het zonneschermdoek schoonmaken. Staat er felle zon? Wacht dan met schoonmaken. Door de zon drogen zeep en waterresten te snel op, dit kan vlekken veroorzaken. Lees hier onder hoe je jouw zonneschermdoek schoonmaakt zonder vlekken.

Zonneschermdoek schoonmaken met de droge techniek

Om te beginnen rol het doek in zijn geheel uit. Pak een borstel en zorg dat deze zacht en schoon is. Borstel voorzichtig het losse vuil weg. Dit is vaak voldoende om oppervlakkige vlekken te verwijderen. Is je doek nu vlek en vuilvrij? Dan ben je klaar. Heb je nog last van hardnekkig vuil en of vlekken? Ga dan door naar de vochtige reiniging.

Zonneschermdoek schoonmaken met de vochtige techniek

Het verwijderen van hardnekkige vlekken gaat als volgt: Kijk eerst of je de vlekken kan verwijderen door voorzichtig te poetsen met een spons of zachte borstel en lauw water. Het water mag maximaal 35°C zijn. Werkt dit niet en heb je nog steeds last van vlekken?

Schoonmaakmiddel

Gebruik dan een schoonmaakmiddel waarvan de ph waarde 7,5 of lager is zoals groene zeep. Je kan het doek ook schoonmaken met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn wordt vooral gebruikt voor het verwijderen van groene aanslag. Verbleekte kleuren kan azijn ook gedeeltelijk terughalen. Anderzijds kunt ook kiezen voor: ‘HG zonnescherm schoonmaken reiniger’.  Na het kiezen van je gewenste middel kun je nu het doek voorzichtig schoon poetsen.

Schoon poetsen

Laat het water en of zeep 10 a 15 min intrekken om het vervolgens grondig af te spoelen. Doe dit met een tuinslang of emmers water. Maak absoluut geen gebruik van een hoge druk spuit. Dit kan in het ergste geval leiden tot gaten in je doek.

Zonneschermdoek laten drogen

Om te voorkomen dat er schimmelvorming ontstaat is het zeer belangrijk om je doek goed te laten drogen. Rol hierna het doek op zodra het volledig gedroogd is. Als extra stok achter de deur kun je ervoor kiezen om het doek te impregneren. Let wel op dat het doek volledig droog is voordat je het middel aanbrengt. Geef het impregneermiddel de tijd om te drogen. Rol wederom het doek pas op wanneer het doek volledig droog is.

Armen en bak van zonnescherm schoonmaken

Ook de armen en bak kunnen vies worden. Probeer hier ook of het schoonmaken met lauw water voldoende is. Is er dan nog viezigheid aanwezig maak dan wederom gebruik van een sopje met een milde reiniger. Schuursponzen en hogedrukreinigers zijn uit den boze. Dit kan de lak beschadigen van het zonnescherm. Kies in plaats daarvan voor een zachte spons of borstel. Wacht ook nu totdat het volledig droog is met het ‘’opvouwen’’ van je zonnescherm.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog
Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: