Zonwering subsidie
In deze blog vertellen we je wat jij moet weten over zonwering subsidie!
Blog
Geautomatiseerde zonwering is meer dan alleen elektrische bediening. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is door zonwering te automatiseren, wat de voordelen zijn en hoe het werkt? Thomas legt het je uit.
Vroeger werd alle zonwering met de hand bediend. Met een bandopwinder of slingerstang aan de buitenzijde draai je het zonnescherm, de screens of rolluiken open of dicht. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor elektrische zonwering die je bediend met een schakelaar of afstandsbediening. Maar er is veel meer mogelijk met geautomatiseerde zonwering.
Wegens duurzaamheid en om geld te besparen wordt er constant gezocht naar mogelijkheden om zo veel mogelijk rendement uit zonwering te halen. Daarbij zijn bediening op afstand en bediening op basis van externe factoren belangrijke ontwikkelingen.
Je bent weg van huis, de zon schijnt, maar je bent vergeten de screens naar beneden te doen. Dan zou het fijn zijn als je deze op afstand kunt bedienen, toch?
Automatische zonwering is te bedienen vanaf een app op jouw telefoon. Dus of je nou op vakantie bent, vanuit bed de rolluiken wilt openen of toevallig niet thuis bent als je de zonwering wilt bedienen: geen probleem. Dankzij automatisering is het in één klik op jouw telefoon gedaan.
Maar het blijft niet bij bediening vanaf afstand of via jouw telefoon. Het is ook mogelijk om op basis van externe factoren te bepalen wanneer de rolluiken naar beneden gaan of het zonnescherm juist ingeklapt moet worden. Zo hoef jij helemaal nergens aan te denken en maak je altijd effectief gebruik van jouw zonwering.
Lux is de eenheid waarmee verlichtingssterkte wordt aangegeven. Is de verlichtingssterkte hoog? Dan is het slim om buitenzonwering te gebruiken voor een lagere temperatuur in huis. Op een bewolkte dag is de verlichtingssterkte 1000 lux. Bij daglicht is dit 10.000 tot 20.000 lux. In de zomer kun je met automatische zonwering instellen dat de screens naar beneden gaan bij een lux boven de 5.000.
Logischerwijs wil je als het warm is, gebruik maken van zonwering. Maar dit kan ook in de winter. Bijvoorbeeld door automatisch de rolluiken te sluiten als de temperatuur onder een bepaalde temperatuur komt om zo de kou te isoleren. Is het in huis 21 graden? Dan is het slim om automatisch gebruik te maken van de buitenzonwering als het buiten warmer is dan de temperatuur in huis.
Als het waait kan jouw zonnescherm of screen beschadiging oplopen. Om beschadigingen te voorkomen kun je de buitenzonwering automatisch sluiten als de windkracht boven een bepaalde sterkte komt. Zo verklein je de kans op beschadigingen, ook als je toevallig niet thuis bent als het begint te stormen.
Begint het op een zomerse dag ineens te regenen? Dan raden we aan om het zonnescherm en de screens te sluiten. Met automatische zonwering hoef je nergens meer aan te denken. Gaat het regenen? Dan sluit de zonwering automatisch waardoor het doek langer mooi blijft.
Met screens profiteer je van zonwering, privacy en blokkeer je schitteringen. Stel, je weet dat de zon veel schijnt waardoor het warm wordt in huis. Dan doe je ‘s ochtends voor je weg gaat de screens naar beneden. Maar wat als je al weg bent en de zon gaat onverwachts schijnen? Dan is het ideaal als je op afstand de screens kunt bedienen.
Maar met het automatiseren van screens kun je nog een stap verder gaan. Zo is het mogelijk om automatisch de screens te bedienen als het zonlicht boven een aantal lux komt of als de temperatuur boven het ingestelde aantal graden komt. Zo maak je zeer efficiënt gebruik van de zonwering en vergeet je nooit om de screens te sluiten als het bijvoorbeeld onverwachts gaat regenen.
Met rolluiken profiteer je van isolatie, een veilig gevoel en een volledig verduisterde kamer. Ideaal om bijvoorbeeld de slaapkamer donker te houden terwijl je slaapt. Maar wordt het buiten warm? Dan is het slim om de rolluiken te sluiten om de warmte buiten te houden. Door automatische bediening op basis van temperatuur of lux hoef je nergens aan te denken.
In de winter is dit ook ideaal. Door de rolluiken te sluiten op basis van de temperatuur blijft de warmte binnen en hoef je minder te verwarmen. Door effectief gebruik te maken van zonwering, bespaar je geld.
Een zonnescherm is niet alleen ideaal om onder te zitten op een warme dag, het houdt ook de temperatuur in huis lager. Daarom is automatische bediening ideaal om zo veel mogelijk rendement uit jouw zonnescherm te halen.
Net als bij een screen of rolluik is het fijn om het zonnescherm te bedienen op basis van het aantal lux of de temperatuur. Bij een zonnescherm zijn bediening op basis van regen of wind ook ideaal. Door wind kan het zonnescherm beschadigingen oplopen en regen is niet goed voor het zonneschermdoek. Komt er ineens een storm aan, maar ben je niet thuis? Dan hoef je je met automatische bediening geen zorgen te maken. Is de storm over en is het nog warm? Dan hangt het zonnescherm weer uit zodat de temperatuur in huis laag blijft.
Om welk type zonwering het ook gaat: met automatische zonwering behaal je optimaal rendement. Meer weten? Kom dan in contact.
In deze blog vertellen we je wat jij moet weten over zonwering subsidie!
Blog
In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!
Blog
In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!
Blog