Zonwering onderhouden doe je zo

Als trotse bezitter wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw zonwering. In onze fabriek hebben wij er alles aan gedaan om dat te garanderen. De rest ligt in jouw handen. Gelukkig is zonwering onderhouden hartstikke makkelijk. Met deze tips blijven onze producten jarenlang als nieuw.

Maak een afspraak

Plan een afspraak om jouw zonwering te bekijken in de fabriek.

Houd het weerbericht in de gaten

Alle producten van De Zonweringfabriek zijn uiteraard geschikt voor buiten en kunnen tegen een flinke stoot. Toch is het slim om altijd het weerbericht te checken voordat je de deur uitgaat.

Klap bij voorspelde regen jouw terrasscherm of uitvalsscherm in, zodat deze niet nat regent. Is die toch nat geworden? Laat deze dan eerst opdrogen voordat je het scherm inklapt. Tenzij het te hard waait. Klap de zonwering dan in en direct weer uit zodra het droog is. Anders ontstaat er mogelijk schimmel op het doek.

Ook bij (voorspelde) harde wind raden we aan jouw terrasscherm in te klappen. Een windstoot kan het scherm namelijk beschadigen of zelfs (deels) los laten komen van het huis.

Regelmatige schoonmaak

De doeken van onze zonweringen zijn geïmpregneerd. Vuil hecht dus moeilijk aan het oppervlakte. Daarom is een schoonmaakbeurt eens per kwartaal voldoende. Zie je in de tussentijd kleine vuiltjes als vogelpoep? Neem dit direct af om te voorkomen dat het in het doek trekt.

Gebruik bij voorkeur een van onze speciale schoonmaakmiddelen. Deze reinigen niet alleen, maar beschermen het doek ook. Heb je dit niet in huis? Dan is lauwwarm water en groene zeep een prima tijdelijke oplossing.

Spoel eerst het grootste gedeelte van het vuil weg met de tuinslang of een emmer water. Maak daarna een sopje en schrob met een zachte borstel of bezem over het doek. Doe dit niet te hard, omdat de geïmpregneerde laag anders kan beschadigen. Neem ook altijd het gehele doek mee en niet alleen de plekken waar vuil zit. Anders ontstaat er op den duur mogelijk kleurverschil.

De metalen- en kunststofdelen mogen wel ‘wat harder’ schoongemaakt worden. Gebruik hiervoor een sopje van groene zeep en lauwwarm water en schrob met de zachte kant van een spons het vuil weg.

Professioneel onderhoud

Bij een fiets of een auto is professioneel onderhoud eens in de zoveel tijd nodig. Niet omdat er iets kapot is, maar juist om dat te voorkomen. Hetzelfde geldt voor zonwering. Wij raden aan om eens in de 2 à 3 jaar een professionele onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden.

Tijdens een onderhoudsbeurt loopt een monteur jouw zonwering volledig na. Van het smeren van de scharnierpunten tot het doek professioneel reinigen en afstellen van alle onderdelen. Zo kan jouw zonwering er weer jaren tegenaan.

Met bovenstaande tips is zonwering onderhouden een eitje en beleef je gegarandeerd jarenlang plezier. Mocht er in de tussentijd bijvoorbeeld een onderdeel vervangen moeten worden? Neem dan een kijkje in shop voor alle zonwering onderdelen.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog

Zonnescherm bevestigen aan uitbouw, zo doe je dat

Denk je erover na om je uitbouw uit te breiden met een zonnescherm, maar vraag jij je of af of dit wel mogelijk is? lees gauw verder.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2023
Keurmerken

Inspiratie nodig?

Download ons inspiratiemagazine en ontdek alle zonwering trends voor jouw huis!