Zonwering voor je overkapping of veranda

Je veranda of overkapping uitbreiden met zonwering levert een hoop voordelen op. Er zijn ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je zonwering aanschaft voor je veranda of overkapping. Wil je meer weten? Lees dan hieronder verder.

Zonwering overkapping

De beste keuze voor zonwering voor je overkapping zijn screens. We zien dat de vraag naar zonwering voor een overkapping steeds groter wordt. Dit heeft verschillende redenen. Zo kan je deze zonwering gebruiken om uit de wind te zitten, warmte vast te houden onder de veranda, zonlicht tegen te houden, meer privacy te creëren en ongedierte buiten te houden.

Door onze screendoeken kan je wel naar buiten kijken en moeilijk naar binnen. Een mooie oplossing omdat je de overkapping wel afsluit maar niet opgesloten zit.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet

Aandachtspunt zonwering voor veranda

Het nadeel van screens aan de veranda is het loopgedeelte. Wil je even naar binnen zonder warmte onder de veranda te verliezen? Dat wordt lastig. De zonwering zal in z’n geheel naar boven moeten voordat je eronderdoor kan.

Het kan daarom handig zijn om voor de deur een screendoek met tourniquets te hangen. Dit zijn stalen ogen die we in het screendoek maken. Hierdoor kan je makkelijker in en uit lopen.

Ritsscreen 100×120 met solar motor

Elektrische bediening Werkt op zonne-energie Eenvoudige montage, je hoeft niet naar binnen te boren
652,-
Binnen 3 weken bezorgd
Antraciet screen met zonnepaneel

Ritsscreen Antraciet/Grijs met Solar motor

Elektrische bediening Werkt op zonne-energie Eenvoudig te monteren
640,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen Wit/Licht grijs met Solar motor

Elektrische bediening Werkt op zonne-energie Eenvoudige montage
640,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen 175×200 afstandbediend

Windvast screen Meest voordelige keuze A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
573,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen

Je kan het beste kiezen voor een ritsscreen. Bij een ritsscreen wordt het doek vast geritst in de geleider wat er voor zorgt dat er geen wind langsheen kan komen. Hiernaast kan het doek niet gaan klapperen in de wind en komt er geen licht langs. Een hoop voordelen ten opzicht van een standaard screen!

Buitenzonwering ritsscreens antraciet binnen

Screens monteren op overkapping

Je kan een ritsscreen het beste tegen de palen aan monteren, dus niet ertussen. De meeste veranda’s zijn gemaakt van hout. Houten palen hebben de negatieve eigenschap om te gaan torderen.

Dit betekent dat de paal gaat werken door het weer en daardoor gaat draaien/uitzetten. Het kan dus zomaar zijn dat de breedte bovenin 2 meter is en onderin 2 meter en 3 centimeter.

Als je de ritsscreen tussen de palen monteert kan het zijn dat het screen na een tijdje vastloopt. Dit voorkom je door tegen de palen te monteren. Kies bij plaatsing dus voor op de muur.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet

Zonwering veranda op zonne-energie

Onze solar motoren worden vaak gebruikt bij screens aan de veranda. Hierdoor hoef je zelf geen stroom aan te leggen en je hoeft de kabels niet weg te werken.

Mocht het zo zijn dat het zonnepaneel niet of nauwelijks zon krijgt kan je altijd de motor aan de oplader leggen en op die manier de accu vol laden. Op een volle accu kan een screen ongeveer 50x op en neer.

Dit betekent dat je met een volle accu minimaal 3 maanden vooruit kan als je het screen elke dag gebruikt. Dit is meestal niet het geval dus gaat de accu nog een stuk langer mee.

Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet Solar

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: