Hoe kies je de beste zonwering voor jouw balkon?

Op zoek naar een manier om optimaal te genieten van je balkon, zelfs tijdens hete dagen? Een fijne plek plek waar je kunt ontspannen zonder verblind te worden door de zon? In deze blog nemen we je mee in de keuze voor zonwering voor jouw balkon.

zonwering balkon

Met mooi weer kun je optimaal genieten van je balkon. Echter, tijdens de zomer kan het snel erg warm worden op het balkon. Zonwering balkon appartement zorgt ervoor dat je zelfs op hete dagen comfortabel van je balkon kunt genieten. In deze blog kun je lezen welke vorm van zonwering balkon het meest geschikt is voor jou.

Zonwering op balkon, welke keuzes heb je?

Er zijn 3 verschillende zonwering soorten waar je een keuze uit kunt maken. Zo heb je keuze uit een zonnescherm, screen of rolluik om van jouw balkon een schaduwrijk terras te maken.

Een zonnescherm zorgt voor een schaduwrijk balkon. Bij screens en rolluiken is dit ook het geval maar zit het voordeel voornamelijk in verkoeling in verduistering. Lees snel verder om erachter te komen welke zonwering het beste past bij de wensen voor jouw balkon.

Zonnescherm als balkon zonwering

Met een zonnescherm op het balkon kun je tijdens zonnig weer in de schaduw zitten en voorkomen dat de zon naar binnen schijnt, waardoor het binnen ook koeler blijft. De scherp geprijsde balkon zonneschermen van Zonweringfabriek zijn zeer geschikt voor balkons. Het balkon zonnescherm klapt horizontaal uit, wat zorgt voor voldoende doorloop hoogte, goed zicht en de mogelijkheid om ramen of deuren te openen zonder problemen.

Op een balkon krijg je vaak te maken met stevige wind. Wind kan schade veroorzaken aan je zonnescherm. Daarom adviseren we je om te kiezen voor een zonnescherm met een windsensor. Dankzij deze sensor sluit het zonnescherm automatisch bij te harde wind, hierdoor hoef je geen rekening met het zonnescherm te houden als je weg gaat en voorkom je beschadigingen.

Screens als balkonzonwering

Een screen als zonwering voor je balkon op je appartement is een goede keuze als je meer privacy wilt, verkoeling zoekt en je balkon wil verduisteren. Screens creëren privacy doordat je van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom. Daarnaast isoleren, verduisteren en weren ze de zon waardoor het koel en schaduwrijk blijft op jouw balkon.

Let op! Het is belangrijk om voor ritsscreens te kiezen voor balkon screens doordat de wind anders ervoor gaat zorgen dat je screens klapperen.

Rolluiken als balkonzonwering

Rolluik als balkonzonwering heeft vele voordelen. Een rolluik is de meest effectieve zonwering. Daarnaast verduisteren ze compleet, zijn ze inbraakwerend en isoleren ze zowel geluid als temperatuur.

In de zomer hou je de koelte in huis en in de winter hou je de kou buiten. Rolluiken zijn een goede optie als jij van de zon wil genieten op je balkon maar binnenshuis graag de temperatuur gewenst houdt.

Conclusie

De juiste zonwering voor jouw balkon maakt het verschil. Zonneschermen bieden je een open en schaduwrijk balkon voor die warme zomerdagen. Screens  en rolluiken blinken juist uit in verkoeling en verduistering. Zoals een zonnescherm je een open balkon biedt, geeft een screen als zonwering balkon appartement juist weer meer privacy en een rolluik meer verduistering. We hopen dat deze je blog je meer verduidelijking heeft gegeven in de zonwering die het beste past bij jouw gewenste balkon.

Zonnescherm balkon

3 jaar garantie Elektrische bediening A-kwaliteit, op maat gemaakt in de fabriek
1186 1.008,-
Binnen 3 weken bezorgd

Bespaar

€ 178.00

Knikarmscherm met windsensor

Sluit automatisch bij harde wind Met afstandsbediening (aanpasbaar) 3 tot 6 meter breed
1424 1.210,-
Binnen 3 weken bezorgd

Bespaar

€ 214.00

Zonnescherm 500×300

3 jaar garantie Elektrische bediening Hoge kwaliteit Swela doek
1662 1.413,-
Binnen 3 weken bezorgd
Zonnescherm Antraciet 31597 1024x276 Inmeten

Bespaar

€ 249.00

Solar zonnescherm 300×250 antraciet

Eenvoudig te monteren Met afstandsbediening Op maat gemaakt
1765 1.324,-
Binnen 3 weken bezorgd

Bespaar

€ 441.00

Vorig jaar al een zonnescherm gekocht en super geholpen. Dit jaar wilde ik de windsensor instellen, en hierbij weer keurig geholpen! Super mooi scherm, goede service en scherpe prijs.

Joke Vliegen

Fantastische ervaring met deze partij. Zonnescherm ziet er goed uit met duidelijke instructie. Maar wat de ervaring echt compleet maakt is het team en met name Daan. Altijd bereikbaar voor vragen en behulpzaam, zelfs lang na de bestelling. Zeker een aanrader!

Jurjaan Kuiper

Vorige week zonnescherm ontvangen en zelf via duidelijke instructie filmpjes opgehangen. Zeer tevreden en perfecte service. De Zonweringfabriek is zeker een aanrader!

Sarah Kanat

Vorige week zaterdag bij de zonweringfabriek naar een zonnescherm gekeken, omdat wij een gangbare maat nodig hadden was deze direct leverbaar. Deze is donderdag tot in onze tuin geleverd door de transporteur. Vandaag (zaterdag) het zonnescherm zelf opgehangen en ik ben er ontzettend blij mee! Bedankt zonweringfabriek! 👍🏽

Ray Jonker

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog
Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: