Welke soort zonwering past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Bij Zonweringfabriek is er ruim aanbod in buitenzonwering. Wat is het verschil tussen (rits)screens, rolluiken en terrasschermen? En welke vorm van zonwering past het best bij jou?

Soorten zonwering

Bij Zonweringfabriek heb je de keuze tussen verschillende soorten zonwering. In deze blog duiken we in de verschillende soorten zonwering en hun toepassingen. Zo is er een onderscheid tussen zonwering voor je ramen en zonwering voor je terras.

Zonwering voor je ramen

Zonwering voor je ramen is onder te verdelen in rolluiken en screens. Rolluiken bieden volledige verduistering, daarentegen bieden screens weer meer uitzicht. Welke vorm van zonwering bij jou past, lees je hier.

  • Buitenzonwering Zonnescherm Knikarmschermen Balkon De Zonweringfabriek

Rolluiken als zonwering

Rolluiken worden voornamelijk geadviseerd als je de ruimte optimaal verduisterd wil hebben, zoals in je slaapkamer. Daarbij werkt een rolluik isolerend en bespaar je dus op je energierekening.

Nog een groot voordeel aan rolluiken is het inbraakwerende effect, met de anti-tilveren die bij de rolluiken worden aangebracht is het vrijwel onmogelijk ze omhoog te tillen, waardoor je inbrekers minder kans geeft.

Geen plek om elektriciteit door de muur aan te leggen? Kies dan voor het rolluik op zonne-energie! Kan je niet wachten om de rolluiken op jouw huis te bevestigen?

Screens als zonwering

Wil je genieten van het uitzicht, terwijl je wel profiteert van de voordelen van zonwering? De juiste zonwering voor jou zijn screens! Met screens houd je in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte juist binnen.

Daarbij verminder je het zicht naar binnen, maar geniet je nog wel van het uitzicht. Optimaal profiteren van de isolerende werking van screens? Ga dan voor een ritsscreen! De zijgeleider van dit screen creëert een laag stilstaande lucht die isolerend werkt. Gelijk samenstellen?

Zonwering voor je terras

Naast de zonwering voor op je ramen is er ook zonwering voor je terras beschikbaar. In de zomer in de tuin zitten onder een mooi terrasscherm klinkt toch ideaal? Dat vindt Zonweringfabriek ook. Daarom hebben wij verschillende soorten zonneschermen voor je ontwikkeld.

Zonnescherm als zonwering

Zo vind je zonneschermen in veel verschillende kleuren en worden ze speciaal voor jouw huis op maat gemaakt. Waarom is een zonnescherm nou handig? Een zonnescherm houdt uiteraard de zon buiten, maar is ook heerlijk om in de zomer langer buiten te blijven zitten. De warme lucht blijft namelijk onder het zonnescherm hangen.

Twijfel je nog omdat je geen ruimte of mogelijkheden hebt om met de elektra van een zonnescherm te werken? Geen paniek, bij Zonweringfabriek kunnen zonneschermen met een solar paneel worden uitgerust. Hierdoor hoef je geen extra elektra meer aan te brengen. Je hebt dus alle keuze tussen de verschillende zonnescherm soorten!

Voordelen solar

Bij Zonweringfabriek worden alle soorten zonwering in onze eigen fabriek gemaakt en blijven we bezig met innovaties en ontwikkelingen aanbrengen.

Zo heb je tegenwoordig geen aparte bron van stroom meer nodig: met het solar paneel wat op je screen of rolluik wordt bevestigd, krijgt de motor genoeg stroom om te kunnen bedienen. Dit is ook ons advies als je wil gaan voor een duurzame oplossing.

zonnescherm

Welke zonwering is geschikt voor mij?

Dus ben je opzoek naar volledige verduistering en (geluids-) isolatie? Dan zijn rolluiken voor jou een goede optie! Ben je opzoek naar verduistering en privacy, maar wil je wel je uitzicht behouden? Dan adviseren we je naar screens te kijken. Bij een ritsscreen profiteer je ook nog van optimale isolatie. Wil je schaduw op je terras en een koelere woning in de zomer? Dan is ons terrasscherm echt wat voor jou!

We genieten al een week van ons nieuwe screen, we voelen het verschil in temperatuur. Het past perfect. Sneller geleverd dan verwacht, en heel degelijk verpakt, dus geen transportschade. Stevig kwaliteitsmateriaal, kleuren zoals verwacht. Heel tevreden met het resultaat en de snelle reacties op mijn vragen.

Marc Poppe

Ik ben er heel blij mee! Ophangen ging soepel, levering volgens afspraak.

Mirjam

Super goed geholpen door de medewerker, hij weet alles uit te leggen in de showroom

Wim Jalink

Wij zijn zeer content met de screens van de Zonweringfabriek. Bij ons hangen ze niet voor de ramen, maar tegen de terrasoverkapping. Een fantastische voorziening tegen de zon, met behoud frisse lucht. En als we ze 's avonds dicht doen, dan hebben we minder last van vliegende insecten en onder de overkapping blijft het ook langer warm, zodat je langer buiten kunt zitten. Bij de Zonweringfabriek zijn we prettig en deskundig geholpen, in de showroom en ook telefonisch. Prima website, gemakkelijk bestellen en duidelijke montagevideo's. De montage is goed te doen al stelt de montage tegen een terrasoverkapping je voor andere uitdagingen dan wanneer je de screens tegen de muur monteert. Wij zijn erg blij met het resultaat en bezien de prijs voor bestelling bij de Zonweringfabriek hebben wij het zelf monteren er graag voor over gehad.

Pieter Kleve

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog
Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: