Welke kleur rolluiken moet ik kiezen?

Rolluik op muur met zonnepaneel

Rolluiken hebben veel voordelen. Ze maken je woning veilig, zorgen voor privacy en zonwering. Maar rolluiken hebben ook invloed op de uitstraling van je huis. Het is daarom belangrijk om de juiste kleur rolluiken te kiezen die bij jouw huis en woonstijl past. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende rolluik kleuren en helpen we je in het maken van de juiste kleurkeuze.

Rolluiken kleuren

Bij de Zonweringfabriek heb je een ruime keuze aan verschillende kleuren rolluiken. Populaire kleuren die vaak worden gekozen zijn antraciet, grijs en wit. Daarnaast zijn er ook diverse grijstinten, zwart, crème wit, crème, bruin, groen en blauw beschikbaar om uit te kiezen.

Een ander voordeel van de rolluiken van de Zonweringfabriek is dat het mogelijk is om de kleur van de omkasting en het pantser af te laten wijken. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om de rolluiken aan te passen aan jouw specifieke situatie en persoonlijke smaak. Dit biedt extra flexibiliteit en maakt het mogelijk om de perfecte combinatie te vinden die past bij de stijl en uitstraling van jouw woning.

Mogelijke kleurencombinaties:

Rolluik Antraciet met ZF motor

Elektrische bediening Met inbouw- of opbouwschakelaar A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
224,-
Binnen 3 weken bezorgd
rolluik zwart

Rolluik Zwart/Wit met solar motor

Elektrische bediening Met inbouw- of opbouwschakelaar A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
538,-
Binnen 3 weken bezorgd

Rolluik Crème-wit met Solar motor

Elektrische bediening Werkt op zonne-energie A-kwaliteit, je hoeft niet naar binnen te boren
498,-
Binnen 3 weken bezorgd
rolluik cremewit zonne energie

Welke rolluiken passen bij mijn huis?

Bij het kiezen van de kleur van je rolluiken is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van je huis. Door te kiezen voor een kleur die goed past bij de rest van je woning, kan je de uitstraling van je huis verbeteren. Zo kan het kiezen van antracietkleurige rolluiken bijvoorbeeld goed passen bij een modern huis met een donkere gevel, terwijl witte rolluiken juist goed kunnen passen bij een lichtgekleurd klassiek huis.

Je kunt je keuze ook baseren op de kleur van je kozijnen. Door te kiezen voor een kleur die goed past bij de kleur van je kozijnen, kan je de uitstraling van je huis verder verbeteren. Zo kan het kiezen van dezelfde kleur rolluiken als je kozijnen bijvoorbeeld zorgen voor een rustige uitstraling.

Als je op zoek bent naar een kleur die niet te licht of te donker is, dan is grijs een populaire optie. Antracietgrijs is een goede keuze voor moderne huizen, terwijl lichtgrijs een goede optie is voor traditionele huizen.

Zo staan de rolluiken bij onze klanten

  • Antarciet witte rolluiken op woning
  • Rolluiken op dakkapel

Zwarte rolluiken

Zwarte rolluiken zijn een populaire keuze. Ondanks dat rolluiken ideaal zijn voor het reguleren van de temperatuur in jouw huis kan het zo zijn dat zwarte rolluiken juist teveel warmte absorberen. Donkere kleuren, zoals zwart en antraciet, absorberen in de zomermaanden namelijk meer zonlicht dan lichte kleuren, zoals wit en crème. Dit kan invloed hebben op de temperatuur in huis en het comfort van je woning. Woon je in een omgeving met weinig schaduw? Dan kan het verstandig zijn om voor een lichtere kleur te kiezen.

De juiste kleurkeuze

Uiteindelijk is jouw kleurkeuze gebaseerd op jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Kies een kleur waar jij je prettig bij voelt en die past bij jouw persoonlijke stijl. Als je nog steeds twijfelt over welke kleur het beste is voor uw rolluiken, overweeg dan om kleurstalen te bestellen om zo verschillende kleuren te bekijken en te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Hierdoor krijg je een beter idee van hoe de verschillende kleuren eruitzien op jouw huis en kun je de kleur kiezen die het beste bij jouw behoeften aansluit.

Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Dit zeggen onze klanten:

Natuurlijk heb je de eerste keer vragen over het hoe en wat installeren. Thomas gaf rap, kundig en geduldig antwoord. Screen zit geweldig en past goed bij de kleuren. Top, nu bedenken wat verder te doen. Dank mannen.

Cor van Nijkerk

Twee elektrische rolluiken in kleur vd kunststof kozijnen. Mooie rolluiken die ook nog eens kwalitatief goed aanvoelen. Deze word bediend met een inbouw jalozieschakelaar.

Jesper Ponsteen

We genieten al een week van ons nieuwe screen, we voelen het verschil in temperatuur. Het past perfect. Sneller geleverd dan verwacht, en heel degelijk verpakt, dus geen transportschade. Stevig kwaliteitsmateriaal, kleuren zoals verwacht. Heel tevreden met het resultaat en de snelle reacties op mijn vragen.

Marc Poppe

Mooie screens met zonnepaneel en direct een stuk koeler in huis. Screens plaatsen was gelukkig makkelijk te doen met de uitleg. Een screen van 4 meter breed op de eerste verdieping was wel een uitdaging, maar ook dat is gelukt. De kleur van het doek (Grijs-zwart) is iets lichter dan verwacht, het zwart is meer donkergrijs en het grijs is lichtgrijs. Om de motor te koppelen aan de afstandsbediening moet de screenkast open (dit doe je dus liever maar 1 keer). De screen reageert soms niet direct op de afstandsbediening, dan moet ik een aantal keer klikken (wie weet trekt dit nog bij...).

Simone Griffioen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: