Zonwerende raamfolie of zonwering?

Buitenzonwering ritsscreens antraciet binnen

Heb je wel eens nagedacht over het installeren van zonwerende raamfolie om je huis koeler te houden tijdens de zomerdagen? Het kan lastig zijn om te beslissen wat de beste keuze is die past bij je behoeften. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van zonwerende raamfolie en zonwering. Zo helpen we jou bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie is een dunne laag folie die je op jouw ramen kunt aanbrengen om de warmte en schadelijke stralen van de zon buiten te houden. Zonwerende raamfolie werkt door middel van het weerkaatsen van het zonlicht. De warmte naar binnen wordt zo verminderd. Het materiaal is niet duurzaam en de kwaliteit valt vaak tegen. Toch kiezen sommige mensen ervoor omdat het relatief goedkoop is.

Zonwerende raamfolie

Voordelen en nadelen raamfolie zonwering

Zonwerende raamfolie biedt een voordelige oplossing in vergelijking met screens, rolluiken of zonneschermen. Het is een eenvoudige manier om UV-straling tegen te houden en het aanbrengen ervan is relatief gemakkelijk.

Maar let wel op! Omdat zonwerende raamfolie direct op het glas worden aangebracht kan de folie een breuk in het glas veroorzaken. Hierdoor kan goedkoop uiteindelijk duurkoop worden.

Bovendien heeft zonwerende raamfolie in de winter en het voorjaar een omgekeerd effect. De folie houdt de warmte buiten, waardoor je geen profijt hebt van de zonnestralen tijdens deze seizoenen.

Voordelen en nadelen zonwering

Voordelen zonwering

  1. Stijlvolle uitstraling: Zonwering van Zonweringfabriek is in verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, en is daarom een goede aanvulling voor een stijlvolle uitstraling van je huis.
  2. Effectief: Screens, rolluiken of zonneschermen zijn effectief, het blokkeert namelijk de zon wanneer jij dat wilt.
  3. Duurzaamheid: Zonwering van Zonweringfabriek heeft een lange levensduur door het gebruik van hoogwaardige materialen.

Nadelen zonwering

  1. Het installeren van zonwering is natuurlijk iets lastiger dan het aanbrengen van raamfolie. Wij helpen je op weg met onze uitgebreide montage-video’s.
  2. Zonwering is duurder dan zonwerende raamfolie. Wel biedt zonwering je een stuk meer comfort en maak je een duurzame keuze die lang mee gaat.

Waarom zonwering en geen zonwerende raamfolie

Zonwering van Zonweringfabriek is een betere keuze als je naar een langdurige en hoogwaardige oplossing zoekt om de zon buiten te houden. Het is een effectievere en stijlvolle optie in vergelijking tot zonwerende raamfolie. Hoewel zonwerende raamfolie een goedkoop alternatief lijkt, is het niet zo effectief als zonwering.

Door te kiezen voor zonwering van Zonweringfabriek, investeer je in een duurzame oplossing met een lange levensduur en bovendien zorg je ook voor een aangenaam binnenklimaat. Bij Zonweringfabriek maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogstaand product waar je nog jarenlang plezier van hebt.

Kies hier jouw stijlvolle zonwering

Zonnescherm 300×250 antraciet

Eenvoudig te monteren Met afstandsbediening Op maat gemaakt
van 1186Voor
1067

Screen 100×100

3 jaar garantie Elektrische bediening Upgrade naar ritsscreen mogelijk
van 243Voor
219

Zwartgrijs rolluik RAL 7021

Elektrische bediening Stel zelf samen Op maat gemaakt voor jou
van 258Voor
232

3 Solar rolluiken besteld. De rolluiken zijn netjes verpakt inclusief alle toebehoren. Monteren is erg goed te doen met de instructies die online staan. Bij vragen heb ik contact opgenomen via WhatsApp en werd snel en goed geholpen. Bij het aanschaffen van nieuwe rolluiken o.i.d. zou ik deze weer bestellen bij De Zonweringfabriek.

Adwin Scholten

Mooi zonnescherm voor een goede prijs. Netjes geholpen, we konden op korte termijn langskomen op locatie in Barneveld voor advies. Zonnescherm netjes op tijd geleverd. Makkelijk zelf te monteren als je een beetje handig bent, met duidelijke instructies. Snelle reactie ook bij vragen achteraf. Al met al heel tevreden dat we voor de zonweringfabriek hebben gekozen!

Carla Kalkhoven

Uitstekend bedrijf
Prima prijs.
Heb mijn zonwering zelf opgehaald prima service .
Goede kwaliteit geleverd binnen afgesproken Tijd.
Makkelijk te plaatsen via instructie video .
Zou dit bedrijf zeker aan te bevelen.

Chris Draijer

Offerte aangevraagd voor plaatsing van 3 rolluiken bij een plaatselijk bedrijf. Bedrag kwam uit op €1700. Op internet gezocht en ik kwam uit bij Zonweringfabriek. Door de duidelijke filmpjes van plaatsing heb ik de stap genomen om zelf de werkzaamheden uit te voeren. Voor dezelfde specificaties kwam het uit op €900. Inmiddels heb ik de rolluiken geplaatst, de stroom onderling doorverbonden en de aanvoer draad door een geleider laten lopen. Een vraag over de afstelling van de rolluiken werd door de klantenservice duidelijk uiteengezet. Ik heb de luiken zelf opgehaald. Alles was volgens afspraak en goed geregeld, kortom ik ben zeer tevreden over de gevolgde procedure.

Ed Gijsen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog

Zonnescherm bevestigen aan uitbouw, zo doe je dat

Denk je erover na om je uitbouw uit te breiden met een zonnescherm, maar vraag jij je of af of dit wel mogelijk is? lees gauw verder.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2023
Keurmerken

Inspiratie nodig?

Download ons inspiratiemagazine en ontdek alle zonwering trends voor jouw huis!