Welke kleur screens moet ik kiezen?

Screens hebben veel voordelen. Ze zorgen voor privacy en zonwering. Maar screens hebben ook invloed op de uitstraling van je huis. Het is daarom belangrijk om de juiste kleur screen te kiezen die bij jouw huis en woonstijl past. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende kleuren screens en helpen we je in het maken van de juiste kleurkeuze.

screen veranda

Screens kleuren

Bij de Zonweringfabriek heb je een ruime keuze aan verschillende kleuren screens. Populaire kleuren die vaak worden gekozen zijn zwart en antraciet. Daarnaast zijn er ook diverse kleuren doek beschikbaar, zoals: grijs-zwart en linnen-wit

Een voordeel van de screens van Zonweringfabriek is dat het mogelijk is om de kleur van de omkasting en het doek af te laten wijken. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om de screens aan te passen aan jouw specifieke situatie en persoonlijke smaak. Dit biedt extra flexibiliteit en maakt het mogelijk om de perfecte combinatie te vinden die past bij de stijl en uitstraling van jouw woning.

Screens

Mogelijke kleurcombinaties

Screen Wit/Grijs met ZF Radio Motor

Elektrische bediening Met afstandsbediening A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
286,-
Binnen 3 weken bezorgd

Screen Wit/Linnen met Somfy LT Motor

Elektrische bediening Voordeligste Somfy motor A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou.
309,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen Antraciet met ZF Radio motor

Windvast screen Met afstandsbediening A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
373,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen Antraciet/Linnen-wit met Somfy LT Motor

Windvast screen Voordeligste Somfy motor A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
368,-
Binnen 3 weken bezorgd

Ritsscreen Crème-wit/Zwart met Somfy Sunilus IO

Windvast screen Aan te sluiten om domotica A-kwaliteit, op maat gemaakt voor jou
553,-
Binnen 3 weken bezorgd

Kleur screens omkasting kiezen

Zonweringfabriek levert de omkasting van screens in de vijf verschillende kleuren: antraciet, wit, crème wit, zwart en zwartgrijs.

Bij de keuze van de omkasting kleur is het belangrijk om de stijl en het kleurenpalet van de rest van de ruimte te evalueren. Als de ruimte een minimalistische of moderne uitstraling heeft met neutrale tinten, kan het kiezen van een omkasting in dezelfde kleur of een complementaire tint een harmonieus geheel creëren.

Een goede keuze is het kiezen voor omkasting in dezelfde kleur als het raamkozijn. Als de omkasting van de screens in harmonie is met de kleuren van het raamkozijn, zal dit een meer samenhangende uitstraling geven aan de ruimte.

Kleur screendoek kiezen

De zonweringfabriek levert de kleur screendoek in vier en zes kleuren, afhankelijk van de openheidsfactor van het doek (3% of 1%). Die kleuren zijn: grijs-zwart, antraciet, grijs, grijs-wit, linnen-wit en wit.

Als de screens voornamelijk worden gebruikt voor zonwering en het blokkeren van zonlicht, kan het kiezen van een donkere kleur voor het screendoek de beste keuze zijn. In de blog effectiviteit screendoeken lees je hier meer over.

Naast het functionele aspect is het ook belangrijk om de esthetiek van het screendoek in overweging te nemen. Het screendoek moet passen bij het interieur- en exterieurontwerp van jouw huis. Het kan complementair zijn aan de kleuren van de muren, raamkozijnen en omkasting, of het kan juist een contrast vormen om visuele interesse toe te voegen.

Tips voor het maken van de juiste keuze

Een tip voor het maken van de juiste keuze voor de kleur van jouw screens, is het bestellen van kleurstalen. Om te zien hoe kleuren bij elkaar passen en je weet hoe de kleur valt. Hier vind je de kleurstalen screens 3% en hier de kleurstalen screens 1%.

Een tweede tip is om met eigen ogen de screens in onze fabriek te bekijken. Hier helpt Thomas je graag verder en adviseert hij je bij het maken van een keuze. Hier kan jij je afspraak inplannen met Thomas.

Op tijd geleverd, goed verpakt en paste perfect Aansluiten was een eitje met de video en de tips waren handig Als ik weer een screen nodig heb bestel ik ze weer hier Grz Jean-Paul

Jean-Paul Casteleijn

Screen zijn netjes en goed verpakt . Maar de pootjes gaan veel te zwaar in de geleiders .Ik heb ze af moeten vijlen .Verder alles goed.

Henk Quint

Mooie screens met zonnepaneel en direct een stuk koeler in huis. Screens plaatsen was gelukkig makkelijk te doen met de uitleg. Een screen van 4 meter breed op de eerste verdieping was wel een uitdaging, maar ook dat is gelukt. De kleur van het doek (Grijs-zwart) is iets lichter dan verwacht, het zwart is meer donkergrijs en het grijs is lichtgrijs. Om de motor te koppelen aan de afstandsbediening moet de screenkast open (dit doe je dus liever maar 1 keer). De screen reageert soms niet direct op de afstandsbediening, dan moet ik een aantal keer klikken (wie weet trekt dit nog bij...).

Simone Griffioen

Een bestelling geplaatst voor een ritsscreen met grote afmetingen 4.25 meter breed . Zelf geplaatst wat vrij simpel is . Met Somfy draaischakelaar , screen stopt automatisch zowel naar boven als naar beneden. Ik ben de volle 100% tevreden zodat ik ook de rolluiken wil plaatsen wel de Solar rolluiken met afstandsbediening dan hoef je geen elektriciteit ernaartoe te leggen.

Karel Verborgt

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: