Je huis koel in warme zomers? Welke zonwering werkt het beste?

Afgelopen jaren hebben we warme zomers gehad. Met die hoge temperaturen kan je huis ook flink opwarmen. Gelukkig kan zonwering in dit geval uitkomst bieden. Met zonwering of rolluiken heb je een effectieve en stijlvolle oplossing om de warmte buiten te houden en een fijn binnenklimaat te creëren.

Zonwering warmtewerend

In deze blog ontdek je hoe verschillende soorten zonwering niet alleen je huis koel houden, maar ook bijdragen aan energiebesparing en wooncomfort. Je leest over rolluiken, screens en zonneschermen.

Rolluiken het meest warmtewerend

Wordt jouw woning ook te warm in de zomer? Wil je ook een koele woning zonder de airco overuren te laten draaien? Rolluiken zijn de meest effectieve zonwering en houden jouw huis gemiddeld 7℃ koeler.

Wil jij ook profiteren van een koele woning door het grootste deel van de warmte buitenshuis te houden?

Screens tegen warmte

Screens zorgen voor minder warmte in huis. De stof van het doek zorgt voor een optimale filtering van zonlicht en warmte. Deze filtering is maar liefst 85%. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor ritsscreens. Deze zijn verbonden aan de zijgeleider waardoor er een laag stilstaande lucht ontstaat. Dit heeft een isolerende werking.

Zo profiteer je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter van jouw ritsscreens. Geniet in de winter van een aangenaam warm huis en een lagere energierekening door minder warmte te verliezen.

  • Rolluiken buiten tuin
  • Buitenzonwering Elektrisch Zonnescherm, Op Maat Gemaakte Knikarmschermen Elektrisch Bediend (9)

Zonnescherm als warmtewering

Iedereen heeft er mee te maken: een woning die snel opwarmt in de zomer. Wil jij ook een koele woning zonder de airco overuren te laten draaien?

Dankzij het zonnescherm schijnt er geen direct zonlicht naar binnen en warmt jouw woning dus minder snel op. Zo profiteer je zowel binnen als buiten van het zonnescherm. Ook profiteren van een koelere woning?

Tips voor het kiezen van de juiste zonwering

Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Zoals je hierboven al kon lezen, heb je de keuze tussen (rits-)screens, rolluiken en zonneschermen. Ook binnen deze soorten is er weer veel variatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een solar of somfy motor. Welke vorm van zonwering past het best bij jou? Lees het in onze blog: welke zonwering past bij mij?

Besparen met zonwering

Zonwering op warme dagen helpt jou besparen! Doordat jij je woning koeler houdt met zonwering kan de ventilator op zolder blijven staan en de airco hoeft geen overuren meer te draaien.

Daarnaast profiteer je niet alleen in de warme zomers, maar ook tijdens koele perioden van de isolerende werking van zonwering. Het is dus een investering voor alle vier seizoenen.

We genieten al een week van ons nieuwe screen, we voelen het verschil in temperatuur. Het past perfect. Sneller geleverd dan verwacht, en heel degelijk verpakt, dus geen transportschade. Stevig kwaliteitsmateriaal, kleuren zoals verwacht. Heel tevreden met het resultaat en de snelle reacties op mijn vragen.

Marc Poppe

Ik ben er heel blij mee! Ophangen ging soepel, levering volgens afspraak.

Mirjam

Super goed geholpen door de medewerker, hij weet alles uit te leggen in de showroom

Wim Jalink

Wij zijn zeer content met de screens van de Zonweringfabriek. Bij ons hangen ze niet voor de ramen, maar tegen de terrasoverkapping. Een fantastische voorziening tegen de zon, met behoud frisse lucht. En als we ze 's avonds dicht doen, dan hebben we minder last van vliegende insecten en onder de overkapping blijft het ook langer warm, zodat je langer buiten kunt zitten. Bij de Zonweringfabriek zijn we prettig en deskundig geholpen, in de showroom en ook telefonisch. Prima website, gemakkelijk bestellen en duidelijke montagevideo's. De montage is goed te doen al stelt de montage tegen een terrasoverkapping je voor andere uitdagingen dan wanneer je de screens tegen de muur monteert. Wij zijn erg blij met het resultaat en bezien de prijs voor bestelling bij de Zonweringfabriek hebben wij het zelf monteren er graag voor over gehad.

Pieter Kleve

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zonwering versus airco

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: