Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Rolluiken hebben vele voordelen zoals: verduisteren, isolatie, zonwerend en inbraakwerend. Maar wanneer de lucht donker wordt door onheilspellende wolken en de wind begint te razen, rijst de vraag: Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Het antwoord op deze vraag hangt af van meerdere factoren. Zo spelen de breedte van het rolluik, de windrichting, windkracht en de plaatsing een belangrijke rol. Lees verder om te ontdekken of jouw rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Rolluiken open of dicht tijdens een storm?

Bij een storm is de juiste positie van je rolluiken van cruciaal belang om je rolluiken niet stuk te laten waaien. Halfopen rolluiken kunnen windvangers worden, met het risico dat jouw rolluik beschadigd raakt. In geval van extreem krachtige winden is het daarom belangrijk op je rolluiken volledig open te laten, waardoor er geen winddruk ontstaat achter jouw rolluik.

Daarnaast, is de windrichting nog een belangrijke factor om rekening mee te houden. Wanneer de wind recht op je rolluiken afkomt, is het verstandig om je rolluiken open te houden om te voorkomen dat de wind schade aanricht. Wanneer de wind echter zijwaarts komt, staat er geen druk op het pantser en kan het openlaten van je rolluiken minder kwaad.

Bij een breed rolluik is het verstandig om je rolluik open te laten gezien het pantser kwetsbaarder is voor de harde wind door de breedte. Bij Zonweringfabriek worden er daarom ook geen rolluiken breder dan 3,80m geproduceerd. Boven de 3m breed wordt jouw rolluik uitgerust met ALU Plus. Dit is een dikkere lamel, waardoor je rolluik sterker wordt en eerder bestand is tegen een zware storm.

zwarte rolluiken woning

Heeft de plaatsing invloed op de bestendigheid?

Bij Zonweringfabriek heb je verschillende opties voor de plaatsing van je rolluiken: op de muur, op het kozijn, of tussen de muur. De plaatsing heeft invloed op de kans dat harde wind, schade aanricht aan je rolluik.

Bij plaatsing op de muur of op het kozijn is er een verhoogd risico dat er wind achter het rolluik kan komen, wat kan leiden tot beschadig. Daarom kun je het beste bij deze twee plaatsing opties het rolluik openhouden tijdens een storm. In geval van plaatsing tussen de muur is er minder kans op wind die achter het rolluik komt, waardoor je het rolluik eerder dicht kunt houden.

Hoewel rolluiken stevig zijn, is het toch van groot belang om rekening te houden met verschillende factoren bij het bepalen of je ze open of dicht houdt tijdens een stevige storm. Denk hierbij de aan de windkracht, windrichting, de breedte en de gekozen plaatsing van je rolluik. Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, kun je de optimale keuze maken om de levensduur van je rolluik te maximaliseren en eventuele schade te voorkomen.

rolluiken dakkapel verduisteren
Wij zijn super tevreden over De Zonweringfabriek! Vooral de online service, maar ook als je er even niet uit komt, staan ze telefonisch of via WhatsApp voor je klaar! Mooie rolluiken tegen een betaalbare prijs!

Janneke De Vries

In totaal 9 rolluiken besteld waarvan 4 solar. Zelf ingemeten met de instructies. Netjes op de afgesproken datum geleverd. Alles opgehangen met behulp van de Montage videos. Dit is goed te doen als je een beetje handig bent. Voor de rest top spul!

Vincent de Pagter

Vorige week zonnescherm ontvangen en zelf via duidelijke instructie filmpjes opgehangen. Zeer tevreden en perfecte service. De Zonweringfabriek is zeker een aanrader!

Sarah Kanat

Vorig jaar al een zonnescherm gekocht en super geholpen. Dit jaar wilde ik de windsensor instellen, en hierbij weer keurig geholpen! Super mooi scherm, goede service en scherpe prijs.

Joke Vliegen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog
Woning met tuin, zonnepanelen en rolluiken voor zonwering
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: