Zonnescherm bevestigen aan uitbouw, zo doe je dat

Denk je erover na om je uitbouw uit te breiden met een zonnescherm, maar vraag jij je of af of dit wel mogelijk is? Door de beperkte hoogte of slechte staat van je uitbouwmuren kan het een uitdaging zijn om voldoende ruimte te vinden voor je zonnescherm. Het antwoord op de vraag is dat het kan, maar je moet de situatie goed inschatten. Lees gauw verder en ontdek hoe jij snel je zonnescherm bevestigt aan een uitbouw.

Hang je zonnescherm op met verlengde muursteunen

Het is belangrijk dat er voldoende stenen boven het zonnescherm overblijven om de kracht op de muur op te kunnen vangen.

Het advies is 10 steenlagen boven de montagesteun. Dit kan veelal niet bij een uitbouw, vandaar dat de kracht verdeeld of verlegt moet worden. Dit kan met verlengde montagesteunen. Wanneer je kiest voor plaatsing “aan een uitbouw” worden deze in je winkelwagen geplaatst. De verlengde muursteunen monteer je eerst op de muur, vervolgens bevestig je het scherm aan de verlengde muursteunen.

Bij een uitbouw komt het vaak voor dat er een mooie raampartij of tuindeuren zijn ingebouwd, zorg ervoor dat je zonnescherm circa 300-400 mm boven een raam of een deur wordt geplaatst. Tijdens het openen komen de armen een klein stukje onder de cassette uit. Je wilt dan niet dat dit botst met de deur.

Wat zijn de voordelen van een zonnescherm aan je uitbouw?

Met een zonnescherm aan je uitbouw tover jij je achtertuin in een charmante en functionele ruimte. Hier zijn een paar onmiskenbare voordelen:

Creëer een sfeervolle overkapping: Met een zonnescherm transformeer je jouw buitenruimte in een oogwenk om tot een uitnodigend, beschut plekje. Perfect voor de middagen waarop je even wilt ontsnappen aan het zonlicht en in alle comfort wilt genieten van de buitenlucht.

Optimale ruimte: Met het zwevende design van een zonnescherm behoud je niet alleen waardevolle vloerruimte, maar zorgt het ook voor moeiteloze doorloop, ideaal bij plaatsing nabij een pui of deur.

Verkoeling: Naast schaduw en een sfeervolle overkapping zorgt een zonnescherm ook voor verkoeling binnen in je huis.

Buitenzonwering Zonnescherm Knikarmschermen Balkon De Zonweringfabriek

Welke maat verlengde muursteunen heb je nodig?

Welke maat je nodig hebt is afhankelijk van de staat en grootte van je muur. Is je muur in een slechte staat neem dan een verlengde muursteun van 80cm. Hierdoor wordt de kracht beter verdeeld en zit je zonnescherm stevig vast. Let goed op dat er geen obstakels (bijv. hemelwaterafvoer) in de weg zitten.

Daarnaast moet je ook goed opletten bij nieuwbouw. Hier zijn er vaak dilatatievoegen. Dit zorgt ervoor dat je een zwakkere muur hebt. Zorg er dan voor dat je verlengde muursteun van 80cm hebt. Je zou de verlengde muursteun ook vast kunnen maken met ankers in een kanaalplaat, hierdoor zit het zonnescherm zeer stevig vast.

Rolluiken op tuin met zonnescherm

Ga verder met het samenstellen van jouw zonnescherm

Zonnescherm 300×250 antraciet

Eenvoudig te monteren Met afstandsbediening Op maat gemaakt
van 1186Voor
1067

Zonnescherm met Somfy LT motor

Bediening met schakelaar Met doekrekcompensatie A-kwaliteit, op maat gemaakt in de fabriek
van 1186Voor
1067

Zonnescherm grijs gestreept

Grijs zonneschermdoek met strepen in het antraciet, zwart of crèmewit. Met windsensor (aanpasbaar) Op maat gemaakt
van 1424Voor
1282

Wij zijn super tevreden over De Zonweringfabriek! Vooral de online service, maar ook als je er even niet uit komt, staan ze telefonisch of via WhatsApp voor je klaar! Mooie rolluiken tegen een betaalbare prijs!

Janneke De Vries

In totaal 9 rolluiken besteld waarvan 4 solar. Zelf ingemeten met de instructies. Netjes op de afgesproken datum geleverd. Alles opgehangen met behulp van de Montage videos. Dit is goed te doen als je een beetje handig bent. Voor de rest top spul!

Vincent de Pagter

Vorige week zonnescherm ontvangen en zelf via duidelijke instructie filmpjes opgehangen. Zeer tevreden en perfecte service. De Zonweringfabriek is zeker een aanrader!

Sarah Kanat

Vorig jaar al een zonnescherm gekocht en super geholpen. Dit jaar wilde ik de windsensor instellen, en hierbij weer keurig geholpen!
Super mooi scherm, goede service en scherpe prijs.

Joke Vliegen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog

Rolluiken voor je veranda of overkapping

Denk je erover om rolluiken te plaatsen voor je veranda of overkapping? In deze blog lees je waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Blog

Rolluiken schoonmaken

Wil je weer genieten van een schoon rolluik? Lees dan hieronder hoe je jouw rolluik op de juiste manier schoonmaakt.

Blog
Buitenzonwering Solar Rolluiken Zonne energie
Copyright De Zonweringfabriek 2023
Keurmerken

Inspiratie nodig?

Download ons inspiratiemagazine en ontdek alle zonwering trends voor jouw huis!