Zonnescherm monteren met chemische ankers

Bij het monteren van een zonnescherm is het van essentieel belang om te zorgen voor een stevige en duurzame montage. Een van de meest betrouwbare methoden voor het monteren van een zonnescherm is het gebruik van een chemisch anker. In deze blogpost zullen we je een stapsgewijze handleiding geven voor het monteren van een zonnescherm met een chemisch anker.

Wat is een chemisch anker?

Voordat we ingaan op de details van het monteren van een zonnescherm met een chemisch anker, is het belangrijk om te begrijpen wat een chemisch anker precies is. Een chemisch anker is een bevestigingssysteem dat wordt gebruikt om zware lasten op beton, steen of andere solide oppervlakken te bevestigen. Het bestaat uit een ankerstang, een chemische ankerpasta en een injectiehuls. Het chemische anker wordt in het boorgat geïnjecteerd en hardt uit, waardoor een sterke en duurzame bevestiging ontstaat.

Benodigheden

Voordat je begint met het monteren van het zonnescherm, zijn er een paar voorbereidingen die je moet treffen. Zorg ervoor dat je de volgende gereedschappen en materialen bij de hand hebt:

 • Chemisch anker
 • Draadeind M8
 • Boormachine
 • Steenboor: 12 mm
 • Metaalboor: 12 mm
 • Rolmaat, waterpas en een potlood
 • Inbussleutel M10
 • Steeksleutel 10/12 mm
 • Trap/ladder
 • Platte schroevendraaier
 • Kniptang
Rolluiken monteren

Zonneschermen

Zonnescherm 300×250 antraciet

Eenvoudig te monteren Met afstandsbediening Op maat gemaakt
1.463,-
Binnen 4 weken bezorgd

Zonnescherm 4 meter gestreept

Met somfy motor voor schakelaar Gemakkelijk af te stellen in hoogte Grijs antraciet gestreept (aanpasbaar)
1.561,-
Binnen 4 weken bezorgd

Zonnescherm 500×300

Gestreept doek (aanpasbaar) Plaatsing: aan de stenen muur Met somfy motor (aanpasbaar)
1662 1.413,-
Binnen 4 weken bezorgd

Bespaar

€ 249.00

Zonnescherm met Somfy Sunea IO motor

Elektrische bediening De beste motor van Somfy A-kwaliteit, op maat gemaakt in de fabriek
1.762,-
Binnen 4 weken bezorgd

Montage instructies chemisch anker

Positie bepalen en gaten boren

 • Meet en markeer de juiste positie voor het zonnescherm op de muur. Houd rekening met de afmetingen en zorg voor voldoende uitschuifruimte.
 • Gebruik de juiste boor en boormachine om gaten te boren op de gemarkeerde posities volgens de specificaties van het chemisch anker.

Schoonmaken gaten

 • Maak de geboorde gaten grondig schoon door boorresten en stof te verwijderen met een stofzuiger of borstel. Dit is cruciaal voor een optimale hechting van het chemisch anker.

Injecteren van de chemische ankerpasta

 • Plaats de injectiehuls stevig in het boorgat en vul deze met de chemische ankerpasta volgens de instructies van de fabrikant. Vul de gaten voor 75% voor een optimale hechting.
 • Plaats de ankerstang in het boorgat en draai deze stevig aan, zorg ervoor dat er 20mm ankerstang recht uitsteekt.

Monteren zonnescherm

 • Laat de chemische ankerpasta volledig uitharden volgens de aanbevolen tijd aangegeven op de tube. Wacht tot de pasta volledig is uitgehard voordat je verder gaat.
 • Bekijk onze interactieve instructievideo voor verdere montage van je zonnescherm.

Onderhoud en tips

Maak het zonnescherm regelmatig schoon om ophoping van vuil, stof en andere verontreinigingen te voorkomen. Gebruik lauw water en een zachte borstel of doek om het oppervlak van het zonnescherm voorzichtig te reinigen. Vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken.

Het regelmatig onderhouden en inspecteren van je zonnescherm helpt ervoor te zorgen dat het optimaal presteert en een langere levensduur heeft. Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan je zonnescherm, kun je blijven genieten van de bescherming en het comfort die het biedt.

Buitenzonwering Zonnescherm Knikarmschermen Balkon De Zonweringfabriek
Wij hebben een zeer goede prijs-kwaliteit zonnescherm gekocht bij de Zonwering fabriek. Het monteren is goed te doen aan de hand van de instructie video’s. Enige klus ervaring en het juiste gereedschap is wel handig. Sowieso een tip is om de montage set er bij te bestellen en voor het doorvoergat een steenboor van >43cm lang te gebruiken (voor nieuwbouw). Afsluitend wil ik nog een pluim geven voor de uitstekende service vooraf bij het bestelproces en tijdens het installeren. Ik ben vrijdag na sluitingstijd nog teruggebeld om mij te helpen de afstandsbediening te koppelen aan het scherm. Anders had ik tot maandag ochtend moeten wachten. Klasse!

Marijn Trip

Goede producten, screen en zonnescherm besteld, snelle levering en goede instructies voor montage. Ook goede support als je toch nog een vraag hebt. Aanrader!

Hans-Anton Derksen

Waarom een zonnescherm van Zonweringfabriek?

 1. Direct samenstellen, in 6 stappen zoals jij hem wilt hebben
 2. Eenvoudig te monteren met onze video-handleiding
 3. Snelste levering van Nederland, direct uit de fabriek in Barneveld
 4. Beste prijs-kwaliteit verhouding, A-kwaliteit zonnescherm voor een scherpe prijs

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Rolluiken slim maken

Onze huizen worden steeds ‘slimmer’, van een slimme thermostaat tot een slim alarmsysteem en slimme verlichting. Zo kun je ook jouw rolluiken slim maken. Maar wat betekent het ‘slim’ maken van je rolluiken eigenlijk?

Blog
zwarte rolluiken woning

Zijn rolluiken bestand tegen een storm?

Zijn rolluiken bestand tegen een storm? Lees verder om te ontdekken of rolluiken bestand zijn tegen een storm.

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: