Horizontale zonwering

Horizontale zonwering kennen we ook wel als knikarmschermen en terrasschermen. Schermen die horizontaal uitschuiven; vandaar de naam. De perfecte oplossing om je terras of veranda om te toveren tot een sfeervol en comfortabel verlengstuk van je binnenwoonomgeving. Een plek waar je heerlijk de verkoeling opzoekt van de schaduw op een warme zomerse dag en toch geniet van het heerlijke gevoel van buiten zijn. Waaronder je geniet van een goed boek, gezellig een spelletje speelt met het gezin of bijpraat met vrienden onder het genot van een goed glas wijn.

Voordelen horizontale zonwering

Meer schaduw buiten
Horizontale zonwering voorziet een groot buitenoppervlak van schaduw. Het doek kan een omvang hebben van maar liefst 3000 millimeter diep bij een breedte van 5000 millimeter. Zo biedt een terrasscherm verkoeling op het volledige terras of de complete veranda.

Sfeervol
Een van de meest sfeervolle zonweringen vooral onder te genieten. In de zomer, maar ook in het voorjaar en najaar en zelfs in de winter (met heaters) als je dat wilt.

Geen ruimteverlies
De zonwering wordt aan de gevel bevestigd en schuift horizontaal uit. Daardoor valt hij ingeklapt nauwelijks op en ook uitgeklapt behoudt je volledig zicht.

Maximale doorloophoogte
Anders dan bij een uitvalscherm staat horizontale zonwering voor volledige doorloophoogte. Dat betekent dat je zonder te bukken onder het uitgeklapte doek kunt doorlopen. En er dus ook onder kunt zitten.

Strakke uitstraling
Ons terrasscherm heeft een strakke, moderne uitstraling. Het kwaliteitsdoek staat strakgespannen en is uitgevoerd in één kleur. Onze cassettes zijn extra slank en elegant vormgegeven. Alsof ze er niet zijn.

Hoge kwaliteit doek
Het doek van het Duitse kwaliteitsmerk Swela is verlijmd, kleurvast en gaat extra lang mee.

Nadelen horizontale zonwering

Windgevoelig
De grotere omvang van het doek maakt het wel windgevoelig. Om schade te voorkomen is het belangrijke dat het scherm bij harde wind ingeklapt is. Dat kan ook automatisch. Met een zon/wind automaat klapt het scherm vanzelf in als het weer minder wordt. Hoef je er zelf niet aan te denken als je niet thuis bent.

Extra steun nodig bij zwakke muren
Zijn de gevels van de woning kwetsbaar? Bevestig de horizontale zonwering dan niet rechtstreeks aan de muur. De ‘basis’ moet stevig genoeg zijn om het gewicht van het scherm te kunnen dragen. Dat wil niet zeggen dat bij een kwetsbare gevel een scherm niet mogelijk is. Vaak bieden verlengde kapsteunen voldoende maatregel. Mocht de muur erg kwetsbaar zijn, dan kan het scherm ook via een zogeheten chemisch anker worden bevestigd.

Let op: bevestig je horizontale zonwering nooit aan de houten balken van bijvoorbeeld een balkon.

Bediening horizontale zonwering

Je horizontale zonwering bedien je zoals jij dat wilt. Kies uit handbediend of ga voor meer gemak met elektrische bediening door middel van een motor. Ook binnen elektrische bediening zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je met een afstandsbediening zelfs meerdere soorten zonwering bedienen.

Horizontale Zonwering, Op Maat En Elektrisch Bediend (1)

Wanneer verticale zonwering in plaats van horizontale?

Zoek je alleen beschutting voor binnen? Dan biedt verticale zonwering zoals screens, rolluiken en uitvalschermen ook uitkomst. Wil je binnen én buiten tegelijkertijd beschutten? Dan is horizontale zonwering de beste keuze.

Horizontale zonwering kopen?

Bij De Zonwering Fabriek vind je altijd je ideale zonwering. Je stelt hem namelijk gemakkelijk zelf samen met onze configurator. Kies uit type, geef de afmeting op en geef stap voor stap je ideale terrasscherm vorm. Daarbij kies je vanzelfsprekend ook hoe je het scherm wilt bedienen. Ga je voor handmatig via een slinger? Of maak je het jezelf extra makkelijk met elektrische bediening? Door middel van een motor met wandschakelaar of afstandsbediening bedien je het scherm eenvoudig van afstand. Met een afstandsbediening kun je zelfs gewoon in de stoel blijven zitten. Als je je keuzes hebt gemaakt gaan we direct voor je aan de slag in eigen fabriek. Zo weet je altijd zeker dat je bij ons horizontale zonwering op maat koopt.

Direct aan de slag?

Klik door naar de configurator en kies stap voor stap jouw ideale zonwering. Zo makkelijk kan het zijn.

Bekijk onze favoriete horizontale zonwering:

Zonnescherm met windsensor

Sluit automatisch bij harde wind Met afstandsbediening (aanpasbaar) 3 tot 6 meter breed
Voor

Zonnescherm elektrisch met afstandsbediening

3 tot 6 meter breed Grijs (aanpasbaar) Met afstandsbediening (aanpasbaar)
Voor

Zonnescherm grijs

Grijs zonneschermdoek Met elektrische motor (aanpasbaar) Voor aan stenen muur of uitbouw
Voor
Copyright Zonwering Fabriek 2021